A je to venku: Víme, co děláte ve spánku. Stydět se za to nemusíte

Spánek je jedna ze základních lidských potřeb.
A je to venku: Víme, co děláte ve spánku. Stydět se za to nemusíteA je to venku: Víme, co děláte ve spánku. Stydět se za to nemusíteA je to venku: Víme, co děláte ve spánku. Stydět se za to nemusíteA je to venku: Víme, co děláte ve spánku. Stydět se za to nemusíte+ 1 fotka+ 2 fotky

Spánek je jedna ze základních lidských potřeb. Bez něho se skutečně neobejdeme. Pokud je náš spánek omezený, jsme obvykle podráždění a vystresovaní. Jeho průměrná délka by měla být osm hodin, ovšem málokdo to v dnešní hektické době dodržuje. Samotný spánek má různé fáze, během nichž děláme věci, o kterých nemáme ani tucha.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 02. 2018 00:53

Nemálo lidí ve spánku skřípe zuby. Samotný člověk to bohužel nemůže ovlivnit. Zuby skřípeme převážně v důsledku stresu nebo strachu. Pokud o problému víte a neřešíte ho, můžete si trvale poškodit sklovinu.

Není nic ostudného probudit se kvůli orgasmu. To se stává převážně ženám. Pánové se spíše ráno budí s erekcí. Jsou i tací, kteří se při spánku nevědomky oddávají mastrubaci.

Fáze, kdy máme nejsilnější sny a dokonce i mrkáme, se nazývá REM fáze. Tělo je jí de facto paralyzováno. Díky ní věci, co vyvádíme ve snech, neděláme ve skutečnosti. Občas se může stát, že se probudíme, když je naše tělo v REM fázi a nemůžeme se hýbat.

Dámy potěší, že tělo ve spánku rychleji spaluje. Nemusíte tedy utrácet za drahá fitness, ale stačí zkrátka hodně spát.

Mozek získá během dne spoustu vjemů. Dokáže si zapamatovat obal od tyčinky, ale i důležitý dokument. Nepodstatné myšlenky v noci mozek maže, abychom v něm měli dostatek místa na ty nové.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články