Americký Divorce Day: První pondělí po vánočních svátcích roste množství žádostí o rozvod

Vánoční stres klidně může vést k rozvodu
Zdroj: Pixabay
Rozvod rodičů většinou nejvíce odnesou dětiRozvod se může zvrhnout do nepříjemné přestřelkyVánoční stres klidně může vést k rozvoduLáska a nenávist má k sobě neuvěřitelně blízko+ 1 fotka+ 2 fotky

Nejvíce rozvodů probíhá v březnu a srpnu. A to především kvůli tomu, že těmto měsícům předcházejí prázdniny, během nichž se mnoho párů rozhoduje pro radikální životní změny. Jedním z rizikových období jsou proto i Vánoce, které mohou vyústit ve zmiňovaný „rozvodový den“, který tentokrát spadá na pondělí 7. ledna 2019.

Petra Járková
Petra Járková 21. 12. 2018 09:36

Pět příčin pro rozvod po Vánocích

Podle průzkumu americké Univerzity George Washingtona existuje několik hlavních příčin, proč je v lednu podáno více žádostí o rozvod než v jiných měsících:

Svátky bez stresu – mnoho párů je rozhodnuto se rozvést již dříve, ale finální jednání odkládají až po Vánocích, a to především kvůli dětem a stresům, které by z toho vyplynuly.

Naděje umírá poslední - svátky jsou často poslední příležitostí zachránit manželství. Jsou časem radosti, který sbližuje rodiny. Pokud je opak pravdou, jedná se o poslední hřebíček do rozvodové rakve.

Odhalování slabostí - svátky jsou často plné stresu. Páry spolu tráví více času než obvykle. Problémy, které v jejich vztahu existují, se snáze dostávají na povrch.

Novoroční předsevzetí – lidé se často zamýšlejí nad svým životem, co změnit, aby byli šťastní. A mohou si uvědomit, že už v manželství nejsou spokojení.

Daně - vzhledem k tomu, že daňové přiznání vychází i z rodinného stavu platného k 31. prosinci, mohou některé páry počkat na podání žádosti o rozvod až do ledna, aby ještě naposledy získaly všechny finanční výhody plynoucí z manželství.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články