Byla jste někdy nevěrná? Nejste sama, partnerovi zahnula každá druhá

Odhalení nevěry může vyústit až v rozvod.
Zdroj: archiv
Nejvíce nevěrníků je mezi mladými lidmi.V baru je velká možnost potkat někoho zajímavého. S alkoholem se navíc bude zdát ještě zajímavější.Toužíte po sexuálním dobrodružství? Promluvte si s partnerem.Stačí jeden pohled a lítáte v tom až po uši.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kvůliy sociálním sítím a tím i zvýšeným možnostem potkat někoho „zajímavějšího“ se rozmohl i jistý nešvar. Je to nevěra a rozhodně už neplatí, že by za novými protějšky utíkali jen muži. Ženy se jim v tomto ohledu dnes podle průzkumů vyrovnaly.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 26. 10. 2018 14:31

Zatímco před padesáti lety bylo procento mužské nevěry skoro dvakrát vyšší než to u žen (50 ku 26), dnes je tomu jinak a ženy s muži „úspěšně“ drží krok. V těch českých poměrech je to nyní 46 % u žen a 66 % u mužů.

Na svědomí to mají časté služební cesty a s tím i vyšší pracovní vytíženost (románky na pracovišti jsou velmi častým úkazem), nebo jen touha po něčem novém. Možnost potkat někoho zajímavého je dnes téměř všude a díky větší toleranci společnosti k rozvodům se mnoho lidí nebrání navázat kontakt s pro ně atraktivní osobou. Může to být dokonce považované za známku „osobního rozvoje“.


Nejvíce nevěrníků je ve věku od 20 do 24 let s tím, že s věkem vyšším touha po „zlobení“ opadá. Zajímavé je, že ačkoliv byl jeden z páru nevěrný, zároveň tázaný uvedl, že v době, kdy vídal někoho jiného, svého stávajícího partnera stále miloval.


Nevěra má mnoho podob a stejně tak i důvodů. Osoba, která je ve vztahu, se může cítit opomíjená a tím, že alespoň navodí pocit, že se v jejím okolí vyskytuje někdo, kdo by mohl být potenciálním milencem, může chtít dosáhnout zvýšení pozornosti partnera.




Dá se hovořit i o touze po krátkém erotickém dobrodružství, jestliže váš vztah upadl do nudného stereotypu. Někteří lidé jsou nevěrní „jen“ přes virtuální stránku. Počítá se i flirtování přes messenger.


Online podvádění je také nejčastějším odhaleným způsobem. V chytrém telefonu máte e-mail, Facebook, textové zprávy a další jiné komunikační prostředky, které mohou být při nepozornosti důvodem k hádce nebo rozchodu. Své soukromí si tedy chraňte dotykovým heslem nebo zkrátka a dobře mažte a mažte a mažte.


Ideálně nebuďte nevěrná vůbec. Jestliže nejste ve vztahu spokojená, máte pocit, že vám partner nevěnuje dostatek pozornosti nebo máte chuť zkusit netradiční sexuální praktiku, nehledejte uspokojení u jiných lidí. Komunikujte s protějškem a zajisté se společně doberete řešení, které může předejít hádce, vztahové krizi nebo i ukončení partnerství.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články