Bylo vědecky dokázáno, že lidé, kteří se nenakazí zíváním, mohou být psychopati

Pokud nezíváte, když zívají ostatní, prý jste možná psychopat
Zdroj: Pixabay
Pokud nezíváte, když zívají ostatní, prý jste možná psychopatNení nad to si pořádně zívnout, celebrity o tom ví svéZívání je normální lidská záležitostNěkdy celebrity vypadají při zívání opravdu směšně+ 1 fotka+ 2 fotky

Každý jistě znáte to, že když v místnosti někdo zívne a vy to vidíte, většinou zívnete také. Jedná se prý o jakousi soudržnost mezi lidmi. Ne každý to tak ale má — třeba takový psychopat.

Redaktor
Redaktor 09. 08. 2018 10:05

Vědci přišli na to, že když člověk opakuje zívání po druhém člověku, vyjadřuje tím jakési souznění, empatii a soudržnost s jinou skupinou lidí.

Jedinci s psychopatickými rysy, jako je narcismus nebo bezcitnost, však podobné city k ostatním nemají. Tvrzení uvedené výše o nich tudíž neplatí, takže když někdo kolem nich zívá, jsou více odolní a neopakují to po něm. 

Studie byla provedena na sto třiceti pěti studentech. Těm byl pouštěn klip s různě se tvářícími lidmi, mezi nimiž někteří také zívali. Testující si všimli, že studenti, kteří projevovali minimální nebo žádné reakce na zívající lidi, byli právě i ti, u nichž byly zjištěny některé psychopatické sklony.

Až tedy budete v kolektivu několika lidí zívat, bedlivě si všímejte jejich odezvy.

Sami se můžete otestovat v naší galerii!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články