Často nevíte, jak se rozhodnout? Poradíme vám těchto pět fíglů

Občas to přijde a my nevíme, pro co se rozhodnout
Zdroj: zdroj: pixabay
Pro co se rozhodnout?Tato otázka nás trápí celkem častoNaše rozhodnutí mohou být velká i maláA ne vždy se rozhodneme správně+ 1 fotka+ 2 fotky

Občas přijdou dny, kdy nevíte, pro co se rozhodnout. Zvažujete veškeré pro a proti a jednoduše nevíte, co s tím. Někdo má tyto nálady občas, jiný je nerozhodný neustále. Jak se dokopat ke správnému rozhodnutí?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 25. 04. 2018 09:23

Důležité je vědět, že dle psychologů se člověk rozhodne ve chvíli, kdy si je vědom všech svých potřeb, snů a cílů. Když nevíte, co chcete, nebudete se ani mít jak rozhodnout. Za každým svým krokem a názorem si tedy tvrdě stůjte. 

Když se nemůžete rozhodnout:

Najděte si svou oázu klidu

Na přemýšlení je potřeba klid. Najděte si tedy místo, kde vás nikdo nebude vyrušovat a které bude příjemné k vašim myšlenkám a pocitům. A začněte přemýšlet.

Zamyslete se

Jestliže máte dvě nabídky a nevíte, pro kterou se rozhodnout, představte si, jak byste se chovali s každou z nich. Jestliže jde například o pracovní nabídky, představte si, jak na těchto pozicích pracujete. Ta pozice, která vám bude v myšlenkách sympatičtější, je ta pravá.

Rekapitulace

Myslíte si, že už víte? Vše si raději ještě jednou a pořádně v hlavě projeďte. Pomůže i druhá osoba, která se na věc podívá jiným pohledem a řekne vám svůj názor.

Rozhodnutí uskutečněte

Čím více budete uskutečnění oddalovat, tím víc je to špatně. Nakonec se totiž můžete rozhodnout úplně jinak a třeba i chybně. Když se tedy pro něco rozhodnete, nemá cenu otálet, ale je třeba jít do toho rovnou.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články