Čeká vás první rande? Máme pro vás pár tipů, co nikdy nedělat. Jinak může být vaše poslední

Z prvního rande nemusíte mít strach
Zdroj: zdroj: pixabay
Není vhodné zvát ženu na první rande do opulentní restaurace, obzvlášť, když vaše finanční možnosti jsou někde jinde. Trapas s nedostatkem financí může první schůzku rychle proměnit v poslední. Sklenka vína může být při první schůzce příjemnou vzpruhou, protože odbourá nervozitu. Zůstaňte ale raději u jedné maximálně dvou. Muži, kteří neodhadnou míru alkoholu, nejsou zrovna v kurzu. První rande má být o společném poznávání. Proto nemluvte pouze o sobě, ale dejte prostor také ženě. Ukažte jí, že o ni máte zájem. Ptejte se na její záliby, koníčky, sny. Třeba najdete další společné body. Nesnažte se ženu překvapit, obzvlášť, když se teprve poznáváte. Raději se s ní domluvte předem, zda by se jí například líbil výlet na kole nebo spíš návštěva divadla. Pokud se zrovna netrefíte, z mnoha důvodů nemusí být atmosféra taková, jakou jste si představovali. + 3 fotky+ 4 fotky

Jaro nedočkavě klepe na dveře a je předzvěstí velkých jarních lásek a seznamovaček. Vždyť je lásky čas. Každý, kdo je pozván na rande je z tohoto velkého okamžiku v rozpacích, aby vše klaplo a nic nepokazil. Dáme vám pár tipů, jak na rande doslova zazářit.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 25. 03. 2018 10:48

Slovo RANDE ve vašem slovníku neexistuje

,,Nešel bys na rande?" Tato věta je passé. Copak je vám čtrnáct let? Vyvarujte se i slovu schůzka, které je zase moc formální. Váš protějšek by se ještě zalekl, že s ním chcete probírat práci. Lepší je začít kamarádsky: Nechceš jít na kafe? Je hezky, pojď se projít, nechtěl bys mi tu fajn historku doříct třeba příští pondělí? Apod.

Místo setkání

To je také velice důležité. Na prvním rande je lepší si v klidu popovídat a zjistit, jak moc si sednete. Jde hlavně o společné poznávání se, zjišťování zájmů a koníčků apod. Není tedy dobré vyrazit na 20kilometrovou trasu na kolech, nebo společně jezdit motokros. To se toho moc nedozvíte.

Mluvte, ale ne příliš

Být tichá a nudná myš je asi to nejhorší, co může být. Za prvé je to děsná nuda a za druhé se setkání ani nikam neposune. I když nejste zrovna komunikativní typ člověka, něco ze sebe dostaňte. Chvíle ticha a nic neříkání jsou opravdu trapné.

Být užvaněný je také na škodu. Není dobré nepustit svůj protějšek vůbec ke slovu a neustále mluvit jen a jen o sobě. Tím totiž člověka krapet zaženete do kouta a začnete ho slovně utiskovat. I on se chce projevit a něco vám říci, tak ho nechte.

Pozor na svěřování se

Mějte na paměti, že je to vaše první rande a dotyčného člověka vlastně vůbec neznáte. Na první schůzce se mu rozhodně se vším okamžitě nesvěřujte. Dotyčný to totiž s vámi vůbec nemusí myslet vážně a vše, co jste mu řekla, může otočit proti vám.

Přirozenost je základ

NIkdy nedělejte ze sebe něco, co nejste. Nesnažte se falešně zapůsobit a hrát divadlo. Ten druhý to pozná. Když ne na první, tak na druhé nebo třetí schůzce. Po této taktice si můžete být jistá, že je to vaše schůzka poslední. Přetvářka je totiž znakem falešnosti.

Peníze

Etiketa praví, že muž vždy platí za dámu. To ale neznamená, že si dáma vybere okamžitě to nejdražší víno a jídlo, které v jídelním lístku najde. Chcete přeci udělat skvělý první dojem. Buďte tedy pokorné a vybírejte dle jeho finančních možností. Jinak si můžete hned ze začátku vysloužit pověst zlatokopky.

 

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články