Chcete si odpočinou od všedního shonu a najít svůj vnitřní klid a mír? Víme, jak na to

Nejen váš mozek a tělo potřebují dovolenou. Občas je unavená i vaše duše
Zdroj: pixabay

Dnešní svět pádí rychlostí blesku a kdo si dovolí zvolnit, může být rychle nahrazen jiným. Tyto situace nás permanentně přivádí do stresu, který tělu a mysli zrovna moc neprospívá. Často tak zapomínáme, jak relaxovat a neodpočineme si.

Redaktor
Redaktor 06. 05. 2018 15:04

Každé ráno vstaňte o 12 minut dřív a udělejte si čas na sebe

Rána jsou pokaždé plná shonu a spěchu, protože se připravujeme na celý den. Místo toho, abyste se co nejrychleji začali oblékat a sprintovat na autobus, nebo se okamžitě hnali k počítači, raději stravte těch krátkých 12 minut u šálku horkého čaje. A nemyslete při tom na nic. Mysl se vám zklidní.

Zklidněte svou mysl každodenními povinnostmi

I při úklidu domova se dá relaxovat. Vhodné je na to vytírání podlahy, mytí nádobí nebo luxování. Tyto práce jsou rutinní, takže během nich na nic nemyslíme.

Procházka v přírodě

Běžte se v klidu projít do parku nebo do lesa. Je tam ticho a klid. Odpočine si tak vaše hlava a uši. Les krásně voní a takové šumění potoka přinese do vaší duše ten pravý klid a pohlazení. Nesoustřeďte se na nic jiného. Doma nechte telefon a vše, co by vás mohlo rozrušovat.

V autě vypněte rádio

Máte cestu autem? Vypněte v něm rádio a telefon a zaposlouchejte se do zvuku motoru. 

Dokončete rozdělanou práci

Nikdy nebudete úplně v kliu, když nedoděláte to, co máte rozdělané. Na práci budete neustále myslet a to vás bude rušit a stresovat. Abyste našli vnitřní mír, nesmí vás nic zatěžovat. 

 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články