Co dělat, když babička nepomáhá: 5 způsobů, jak ji přesvědčit, aby vám pohlídala ratolest

Babička vám dítě pohlídá, jen musíte vědět jak na ní.
Zdroj: Pixabay
Vezměte babi do divadla.Zaslouží si to.Nechce být sama.Babička vaší snahu ocení a dítko pohlídá.+ 1 fotka+ 2 fotky

Mít dítě je vytoužené přání většiny žen. Některé pak přijdou na to, že je to opravdové peklo. Ano, mluvíme v nadsázce, ale občas si každá maminka potřebuje odpočinout. Přinášíme vám 5 způsobů, jak přesvědčit „babi“, aby občas pohlídala.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 11. 05. 2018 12:31

Jídlo jako motivace

Starý člověk většinou už všechno má, proto je zbytečné chodit do drahých dárkových obchodů a kupovat něco speciálního. Zajděte do supermarketu a kupte tchyni nebo vaší mamince nějaké dobré jídlo. Delikatesami  jistě nepohrdne.

Dělejte jí společnost

Spousta starých lidí se cítí být osamělých, proto když jí budete dítko předávat, zůstaňte chvíli s ní. Babička vašeho syna či dcery společnost ocení, jelikož si třeba už nemá doma s kým povídat. Vy si odpočinete, protože hlídat bude ona, a ještě k tomu si příjemně popovídáte.

Kulturní zážitek

Málokterý důchodce je schopný si zařídit nějakou externí zábavu, i proto zkuste za hlídání slíbit lístky do divadla nebo do kina. Pro vás je jednoduché to zařídit, ale starší lidi většinou děsí to, že nebudou toho rozhodně schopni. Tak šup. Udělejte pár kliků a třeba vám konečně potomka pohlídá.

Program s dítětem

Starší lidi většinou děsí to, že nebudou vědět, co si s malým dítětem počít. Poraďte jim. Babičce napište seznam, kam všude může s dítětem jít. Možností je spousta. Zajít může do dětského koutku, do parku na prolejzačku nebo na vámi naplánovanou procházku.

Nedělní oběd

Slibte jí, že ji budete pravidelně zvát na obědy k vám domů. Žádná babička tohle neodmítne, jelikož chce vědět, co se u vás děje, a jistě ocení, když vy jí tyto informace poskytnete. Není to o tom, že by vás chtěla šmírovat, ale jen chce vidět, jak žije její velká rodina.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články