Dokáže zvíře spáchat sebevraždu? Biologové říkají, že ne. Realita je ale někdy úplně jiná

Může zvíře spáchat sebevraždu? Na tuto otázku vědci zatím odpověď nemají
Zdroj: zdroj: pixabay
Proč se limíci vrhají střemhlav do hlubin moře dodnes zůstává záhadouPsi jsou velmi náchylní na depreseDelfín, který se stal hvězdou svou slávu a tréninkový dril neunesl a utopil seDostihový kůň neunesl smrt své kozí kamarádky a pošel hlady+ 1 fotka+ 2 fotky

Biologové a zoologové z celého světa se shodují, že zvíře má tak silný pud sebezáchovy, že je u něj sebevražda vyloučena. Především si prý ani není schopno uvědomit, že by vůbec bylo schopno si samo vzít život. Občas se ale v živočišné říši objeví případy, které jinak než zvířecí sebevraždou vysvětlit nejdou.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 13. 04. 2018 13:56

Sebevražední lumíci

Chování těchto malých a roztomilých hlodavců není dodnes pořádně vysvětleno. Lumíci, kteří žijí v severní Evropě a v Americe se celkem často schválně zřítí střemhlav z vysokých skal a končí ve vlnách moře, kde se utopí. Takto jich umře velké množství. Biologové sice mají pár tipů, proč toto lumíci dělají, ale žádná z teorií se jim zatím nepodařila spolehlivě dokázat.

Dostihový kůň Allez France neunesl ztrátu své kozí kamarádky

Dostihový šampion Allez France se spřátelil s kozou. Bez své kamarádky neudělal ani krok a byl na ni velice fixovaný. Když jednoho dne koza uhynula, kůň to nesl velice těžce. Přestal žrát a začal být apatický. Nakonec zemřel hlady.

Delfíní hvězda spáchala sebevraždu

Delfíni jsou velice inteligentní zvířata. Dokonce se svou inteligencí mohou zařadit hned za lidi. Všichni známe slavný seriál delfín Flipper. Z delfína, který Flippera hrál, se stala hvězda. Denně se na něj chodily dívat zástupy lidí a on musel každý den tvrdě trénovat, aby mohl natáčet. Tento stres špatně nesl. Jednoho dne se potopil na dno své nádrže a přestal dýchat. Spáchal tak sebevraždu.

Psi – opravdu umí zemřít žalem?

Všeobecné statistiky veterinárních lékařů zaznamenávají skutečnost stále stoupajícího počtu depresí u domácích psů. Deprese a žal u nich mohou vést až k sebevraždě. Jako argument lékaři dodávají, že tato zvířata žijí v totožných podmínkách jako člověk, a proto trpí podobnými neduhy. Když pes ztratí milovaného pána, může se opravdu utrápit k smrti. Většinou přestane žrát a vyhladoví.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články