Dokonalá výchova neexistuje, ale můžete se o ni pokusit: 5 způsobů, jak udělat z vašeho potomka slušného člověka

Na výchově vašeho potomka si dejte záležet.
Zdroj: Pixabay
Výchova občas není jednoduchá.Zvládnout výchovu ale musíme.Od toho jsme rodiče.Nezapomeňte, že děti jsou smysl života.+ 2 fotky+ 3 fotky

Být rodičem je mimořádně těžká úloha. Přesto se ji všichni snaží dělat vykonávat, jak nejlépe umí. Mateřská láska je totiž nejsilnější ze všech. I když nám potomek občas pořádně pocuchá nervy, stejně ho milujeme. Rozhodně ale ve výchově nesmíme ustupovat jen proto, že nás ovlivňuje roztomilá dětská tvářička. Jak být tedy tím nejlepším rodičem?

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 13. 07. 2018 15:54

1. Dodržujte zásady

Je jasné, že malé dítko si rádo dělá co chce. I proto je důležité stanovit mu mantinely, co smí a co nesmí, jinak vám za chvilku přeroste přes hlavu. Občas zkrátka musíte odolat slovům „prosím, maminko“ a být za tvrďáka.

2. Soukromí na prvním místě

Nemálu párů se rozpadl vztah na základě toho, že dítě nechápalo pojem soukromí. Vysvětlete mu ho. Vaše malé dítě musí pochopit, že i maminka s tatínkem potřebují chvíli pro sebe. Ano, když se v noci bojí, může si vlézt mezi vás, ale nedovolte, aby se z toho stal každodenní zvyk. Při klepání na dveře do ložnice by dítě mělo cítit minimálně mírný stud.

3. Láska je bezpodmínečná, ale...

Je jasné, že naše děti milujeme nade vše, ale není od věci jim čas od času dát cíl, aby se trochu snažily. Když se budeš hezky učit, dostaneš tu hračku, co si tak přeješ. Není to vydírání, je to pouze motivace, která mu v životě mnohokrát pomůže.

4. Kolektiv dělá člověka

Malé dítě je logicky závislé na obou rodičích. V určitém věku více na tatínkovi, jindy zase na mamince. Neodkládejte školku, protože jedině tam se dítě nejvíce začlení a pochopí třeba i hodnotu přátelství, což je jedna z nejpodstatnějších hodnot.

5. Mazlete se

Dítě potřebuje dotek. Proto, když vidítě, že se chce pomazlit, obejměte ho. Vaše dcera nebo syn potřebuje cítit lásku, ostatně jaké každé dítě. V budocnu pak nebude mít problém navazovat vztahy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články