Druhý den brzy ráno vstáváte a stejně nemůžete usnout? Máme pro vás pár rad, které vám usnout pomohou

Nespavost je opravdu hrozná věc
Zdroj: pixabay
Zbavte se budíku. Neustálé sledování času a jeho tikání vás může rušitNespavost je hrozná věcKdyž trvá delší dobu, zajděte raději za lékařem

Známe to asi všichni. Ulehneme do postele s tím, že se na druhý den hezky vyspíme, protože nás čeká brzké vstávání do práce nebo nějaká důležitá schůzka, na kterou musíme být svěží a připravení. A ono stále ne a ne zabrat. Převalujeme se v posteli a už jsme zoufalí, protože spánek stále odmítá přijít. Jak to tedy udělat, abychom co možná nejrychleji usnuli?

Redaktor
Redaktor 16. 05. 2018 10:33

Zkuste se donutit být co možná nejdéle vzhůru

Zní to jako podivný vtip. Snažíte se přeci usnout, tak proč máte být vzhůru? Realita je však taková, že to opravdu funguje. Výzkum, který provedla univerzita v Glasgow říká, že testovaní lidé, kteří jen zírali do stropu usnuli mnohem dřív než lidé, kteří se o usnutí urputně snažili zavřením očí.

Vsaňte a na 10 minut si najděte nějakou aktivitu

Koukání na televizi není dobré. Blikající světlo, které televize vyzařuje, vás ještě více probudí. Najděte si činnost, která zaměstná jak váš mozek, tak vaše ruce. Skvělé jsou například omalovánky. Musíte zkrátka donutit tělo, aby si myslelo, že se o usnutí vůbec nesnažíte. Všechno má svou stimulační hodnotu. Dokonce i vaše postel. Je důležité do postele chodit pouze a jenom spát. Když v posteli trávíte mnoho času, kdy si jen tak ležíte a nespíte, tělo se to naučí a potom se vám v posteli špatně spí, nebo neusnete vůbec.

Schovejte budíky

Ruší vás neustálé tikání budíku nebo světlo, které vyzařují digitální hodiny? Schovejte je. Neustálé kontrolování času zvyšuje váš stres a snižuje šanci usnout.

Ohřejte tělo teplou sprchou

Pořádně teplá sprcha uvolňuje tělo a svalové napětí. S krásně prohřátým tělem se usíná skvěle. Když se z toho stane váš rituál, tělo po sprše bude už vědět, že se chystá ke spánku a potom budete usínat raz dva.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články