Fantom lidských snů, alias This Man. Navštívil ve spánku tento muž i vás?

Tvář tohoto muže se objevuje ve snech milionů lidí po celém světě
Zdroj: Facebook
Tuto děsivě se usmívající tvář prý vídají lidé po celém světěCo stojí za touto záhadou?Je This Man skutečně žijícím člověkem, který přišel na způsob, jak se lidem vloupat do snů?Nebo to absolutně nic neznamená?+ 1 fotka

Je to dosud nevyřešená záhada moderní psychologie. Tento muž se zjevuje lidem ve snech po celém světě, aniž by ho někdo z nich znal anebo dokázal jeho existenci.

Redaktor
Redaktor 05. 05. 2018 16:49

Příběh této záhady se začal psát v roce 2006 v americkém New Yorku. Jedna z pacientek, která docházela na psychoterapii na newyorskou kliniku, se svěřila doktorům s tím, že ji skoro každou noc navštěvuje ve snu tajemný muž, který s ní mluví. Prozradila, že z něj má strach a jeho podobiznu nakreslila na papír. Kresba s obrazem tajemného muže ze snu skončila na pár měsíců v šanonu s dokumenty o pacientce na dně šuplíku. Když se šanony třídily a přerovnávaly, jeden z psychologů kresbu muže vytáhl a dal si ji na stůl s tím, že ji později vyhodí do koše jako nepodstatnou čmáranici. Názor změnil hned po tom, co si kresby všiml jeden z jeho pacientů, který neuvěřitelně vyhrkl: „Ano, to je on. O tomhle chlapovi se mi zdá!“

This Man

U doktorů to vzbudilo podezření. Kresbu nakopírovali a vysvěsili na internet. Za několik dní se jim začaly ozývat tisíce lidí, kteří přísahali, že se jim o tomto muži minimálně jednou ve snu zdálo. Tajemnému muži se začalo říkat This Man (tento muž) a dodnes spousta lidí přísahá, že se jim tato podivně se usmívající tvář v jejich snu ukázala.

Co se lidem zdá a kdo This Man je?

Sny s tímto snovým fantomem jsou různé. Někdy jen tak stojí v koutě a prostě se dívá. Jindy na lidi ve snu mluví a dává jim rady do života. Některým ve snu ubližuje a jiní s ním mají ve snu dokonce pohlavní styk. This Man se zjevuje lidem ve snech, pokud procházejí nějakou těžku životní zkouškou. Úmrtí v rodině, psychické problémy, drogy a podobně, ale není to pravidlem. Věřící lidé také často tvrdí, že může jít o tvář samotného Boha. Pár lidí dokonce přiznalo, že vše, co jim v jejich snu řekl, se později vyplnilo. Je tedy možné, že takto opravdu vypadá Bůh?

Skeptici říkají, že je to nesmysl

Najde se samozřejmě i pár lidí, kteří v tento fenomén nevěří. Skeptici tvrdí, že už se jeho podoba dostala do kolektivního podvědomí a lidé mají jen pocit, že je to on. Především má prý jeho obličej mnoho známých a rozpoznatelných rysů, a tak máme pocit, že jsme chlapíka z obrázku jednoduše už někde viděli.

Navštívil This Man ve snu i vás?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články