I Češi mají strach. Čeho se bojí nejvíce?

Klauni vyvolávají strach v mnoha lidech.
Zdroj: Pixabay
Koukněte na naši statistiku.Velké procento lidí má strach z toho, že se mu vybije baterka.Bojíte se létání?Pavouci také děsí mnoho lidí.+ 1 fotka+ 2 fotky

Každý má z něčeho strach nebo přirozenou obavu a někdy se proti tomu nedá ani bojovat. Jak jsou na tom Češi a čeho se bojí nejvíce se dozvíte z následujících řádků.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 06. 04. 2018 00:26

Na základě dostupných dat z let 2016 a 2017 jsme vypočítali, že každý druhý občan České republiky má z něčeho strach. V České republice přibývá lidí, kteří mají strach z cizinců a migrace. Češi mají strach z islámu a terorismu a mají tendenci tyto entity spojovat.

K moderním fobiím patří nomofobie. To je strach z toho, že nebudeme na mobilním signálu a nebudeme moci dát zprávu svým blízkým. V západní Evropě touto fobií trpí 65 procent lidí a předpokládá se, že v České republice bude číslo podobné. Ke klasickým fobiím patří strach z hadů a strach z pavouků.

Osmnáct procent lidí má strach z pavouků, 21 procent se štítí hadů. Rozšířeným strachem je také obava o živobytí a s ní spojený strach z budoucnosti. Podle odborníků má polovina lidí strach, že jejich budoucnost nebude dobrá. To je alarmující číslo. Lidé mají strach, že přijdou o práci a neuživí své rodiny.

V noci se budí a mají černé myšlenky. Proti tomu se takový strach z výšky a nebo strach z myší zdá naprosto okrajovou záležitostí. Zajímavé je, že ve společnosti pořád přetrvává strach z létání a nebo strach z pohledu na jehly a injekce. Mezi okrajové fobie pak patří strach z lidí (humanofobie), strach z klaunů (coulrofobie), gamofobie (strach z manželství) nebo venustrafobie (strach z krásných žen).

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články