4 způsoby, jak dosáhnout trvalého a šťastného vztahu

muž, žena, kolo
Zdroj: zdroj: pixabay

Mnoho vztahů končí po pár dnech, jiné trvají i několik let, ale nejsou šťastné. Co je tedy zárukou dobrého vztahu?

Jana Jánská
Jana Jánská 06. 04. 2018 14:36

1. Najít si toho pravého

Takto vám zřejmě odpoví úplně každý, komu tuto otázku položíte. Je to pravda tak napůl. Člověk, se kterým máte strávit zbytek svého života, vám musí sednout po všech stránkách. Nikdo není dokonalý, a tak nečekejte dokonalost ani od svého partnera. Nikdy nebudete s nikým ve všech ohledech šťastná, protože na každém vám dřív nebo později začne něco vadit. I pouhé maličkosti mohou být ve vztahu dosti zásadní a můžou nakonec vyústit v rozchod.

2. Důležitý je začátek

Je dobré si vždy společně říci, co jeden od druhého ve vztahu očekáváte a co vám vadí a nevadí. Předejdete tak tomu, že se váš vztah bude ubírat úplně jiným směrem, než budete chtít vy. Vše je tedy o komunikaci a o kompromisech.

3. Do vztahu jděte s tím, že vy sama chcete, a pokud možno z lásky

Často se stává, že se dva dají dohromady jenom proto, aby prostě nebyli sami. Takovýto vztah vlastně ani není vztahem. Je to takové soužití na jedné hromádce. Do vztahu byste měla vkročit s člověkem, který vám za to opravdu stojí a kterého milujete.

4. Kompromisy jsou důležité

Nyní jste už na všechno dva a je jasné, že se občas v názorech neshodnete. Je tedy dobré občas udělat nějaký ten kompromis nebo ustoupit úplně. Jednou vy, podruhé zase on. Kompromisy jsou výbornou prevencí proti hádkám.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články