Jak se zbavit stresu: Malé drobnosti, které vám pomohou cítit se fajn i za pochmurného dne

Na otázky ohledně vaší nálady odpovídejte pozitivně!
Zdroj: unsplash.com
Nedostatek času může lehce způsobit stres.Ne nadarmo se říká: Pes, nejlepší přítel člověka.I přítulný kočičí hřbet vám zvedne náladu.Z domácích prací si udělejte relax.+ 2 fotky+ 3 fotky

Se sychravým podzimem přichází často i špatná nálada. Ta ale nemusí mít nutně původ ve změně ročního období a brzkém stmívání. Problém je možná ve vaší hlavě a celkovém stylu života, který neustále drží váš mozek napružený a nenechá ho odpočinout.

Redaktor
Redaktor 01. 10. 2018 15:24

Stres prokazatelně není dobrý pro vaši psychiku, na to ani nemusíte znát žádné studie, i když to všechny potvrzují. Krůčkem ke spokojenějšímu životu může být i maličkost, kterou změníte ve svém běžném fungování přes den.

Minuty navíc

I okolnost, že vám za pět minut jede autobus a vy nestíháte vás uvede do stresu. Odpusťte si tuto zbytečnou starost: jestliže víte, že máte za dvě hodiny sraz s kamarádkou, dobře si čas před odchodem rozložte. Počítejte i s rezervou pro dopravní zácpy, ať už ve vašem autě nebo městské hromadné dopravě.


Čtyřnohý antistres

Je vaše nálada na bodu mrazu? Nechce se vám s nikým mluvit, ale přeci jenom byste nějaký kontakt uvítala? Svěřte se svému chlupatému miláčkovi. Upřímná psí kukadla vás vždy vyslechnou bez jediné uštěpačné poznámky a přítulný kočičí hřbet a jemné vrnění vás uklidní a vy si budete moci v klidu vydechnout.




Hromada nádobí

Víte už při odchodu z práce, že na vás doma čeká plný koš na prádlo a špinavé talíře ve dřezu? Neberte to jako další povinnost, ale naopak: udělejte si z domácích prací relax. Berte to tak, že už nejste v práci a nemusíte se neustále usmívat na kolegy. Klidně se u mytí nádobí mračte. Mechanická práce vás nenutí přemýšlet nad tím, co příště zákazníkovi doporučíte a kam ho odkážete a co je pro něj nejvýhodnější – klidně se zamyslete nad tím, kolik je asi na světě koček.


Mám se dobře

Vzpomeňte si, co jste naposledy odpověděla tázajícímu, když se vás optal, jak se vám daří? Byla vaše odpověď negativní? Už to je cesta do záhuby. Když už vy sama si namlouváte, že se máte špatně, tak se špatně mít budete, i když se ve skutečnosti zas tak špatně nemáte. Vaše hlava o tom ale rázem bude přesvědčená a podle toho se i budete cítit a chovat. Zkuste si pro příště vzpomenout, co dobrého se vám přihodilo. Už jen tím, jak sama sebe uslyšíte mluvit o svém dni pozitivně a připomenete si věci, které vás potěšily, povedly se vám nebo jste z nich měla radost, se vám zlepší nálada o milion procent.


Vysavači

Když máte špatnou náladu, často se uchylujete do společnosti přátel. Oni jsou ti, kteří vám řeknou, že nic není tak zlé, aby nemohlo být ještě hůře a podrží vás  i v nejhorších situacích. Pak jsou ale ti, kteří z vás dokážou vysát i tu poslední kapku pozitivní energie a jen vám budou přitakávat na vaše stížnosti, ba vám ještě přilijí do šálku nějaký svůj zážitek, který vaše chmury jen podpoří a vy budete domů odcházet připravená se zastřelit. Takových „přátel“ se vyvarujte nebo s nimi alespoň nebuďte v kontaktu, když je vám smutno, je to cesta do záhuby.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články