Jak vybrat dárek pro muže: Jsou praktičtější a potřebují toho méně

Při výběru dárku pro muže se zaměřte na jeho koníčky.
Zdroj: Profimedia
Muži mají rádi klasiku.Jakým dárkem uděláte radost mužskému pokolení?Muže nadšeného z nákupů moc často neuvidíte.Při výběru dárku pro muže se zaměřte na jeho koníčky.+ 1 fotka+ 2 fotky

Poradíme vám, jak vybrat dárek pro vaše drahé polovičky, tatínky, dědečky i syny. A protože z vlastní zkušenosti víme, že s dárky pro muže to občas není legrace, připravili jsme pro vás několik možností, jak nad tímhle oříškem vyzrát.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 10. 2018 17:03

Výběr dárků pro muže je v určitých situacích více než problematický. Nejednou se můžete při obdarování setkat s překvapeným výrazem či údivem nad tím, co to vlastně je za věc. Muži jsou zkrátka praktičtější, potřebují toho méně, a tak manévrovací plocha pro výběr nápaditého a přitom užitečného daru není tak veliká jako u žen.

Nejjistější je vycházet z jeho zájmů a koníčků

Nejvíce se vždy vyplatí odrazit se od zájmů vašeho přítele, manžela, syna, táty nebo dědy. Pokud ho zajímá historie, pořiďte mu výpravnou encyklopedii či historický román z jeho oblíbeného období. Jestliže si rád posedí u vody, poohlédněte se po nových návnadách nebo pevnějších vlascích. Pokud rád jezdí na kole, darujte mu zážitek a vyrazte s ním na víkend do vyhlášené cyklistické oblasti, kterou ještě nemá prošlapanou. Sportovcům se vždy hodí nové funkční oblečení, zatímco ajťáci si potrpí spíše na pohodlná bavlněná trička s vtipnými nápisy. I takovým dárkem můžete zazářit.

S výběrem dárku si dejte na čas

Dárky pro svého manžela nebo tatínka vybírejte vždy alespoň trošku s předstihem. Vyhnete se tak nepříjemnému poletování po obchodech a kompromisům na poslední chvíli, které obvykle nepotěší darujícího ani obdarovaného. Pěkné dárky se totiž vyplatí kupovat po celý rok a průběžně je vytahovat ze skříně. Například před Vánocemi se díky takovému náskoku budete moci věnovat spíše pečení cukroví a sportování s dětmi, než sepisování seznamů dárků a marnému vybírání.

Oslovte ostatní členy rodiny

Výběr dárku můžete také nenápadně konzultovat. Pokud to jsou dobré dva měsíce předem, klidně se obdarovávaného nebojte zeptat, jestli by se mu nehodila nová lyžařská bunda nebo třeba praktické pracovní boty, do Vánoc si stejně nebude nic pamatovat. Dárky můžete ovšem konzultovat i s dalšími příbuznými – zeptejte se maminky, po čem táta touží, dejte hlavy dohromady a velkolepě ho překvapte. Babička bude nejlépe vědět, čím potěšíte dědečka. Nebo hoďte řeč s nejlepším kamarádem vašeho muže – jeho tipy vás možná zarazí, ale je tu poměrně vysoká pravděpodobnost, že sklidí úspěch. Dárky pro syna pak konzultujte s dcerou nebo s jeho kamarády, kteří k němu mají věkově blíž a vědí, co zrovna frčí a po čem srdce náctiletých touží.

Muži sázejí spíše na klasiku

V kosmetice a oblékání muži neexperimentují zdaleka tolik jako ženy a obecně jsou v těchto dvou oblastech ve srovnání se ženami velmi nenároční. Z mužských úst také málokdy uslyšíme, jak se těší, až vyzkouší nějaký nový přípravek nebo produkt. Naopak se setkáme se zmatkem a nepochopením, když šampon, který si kupuje už dobrých deset let, začnou prodávat v novém balení nebo ho zamění za účinnější produkt. Ne nadarmo kolují světem vtipy o druzích šamponů pro muže a pro ženy. Zatímco pro ženy existují šampony pro jemné vlasy, pro mastné vlasy, pro barvené vlasy, pro poškozené vlasy, pro větší lesk nebo větší objem, u mužů je tomu jinak. Šampony pro muže jsou zpravidla 3v1: na mytí vlasů, na mytí těla a na mytí auta. I když se jedná o nevinný žert, něco pravdy na tom bude, protože mužům se obecně vybírá kosmetika poměrně těžko. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články