Jak vybrat dítěti vhodnou školku: Poradíme vám, abyste se nespálili

Vybrat dítěti kvalitní školku je důležité.
Zdroj: Pixabay
Kolektiv nadevše.Důležitý je pravidelný pohyb.Vzniknou mnohá přátelství.Děti se naučí mnohým dovednostem.+ 1 fotka+ 2 fotky

Každá maminka chce pro své dítě to nejlepší. Proto když nastane období, kdy dítě má jít do školky, chce vybrat tu, která je opravdu kvalitní. Poradíme vám, jak poznáte, kde to bude vašemu dítku nejlépe sedět.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 18. 07. 2018 15:01

1. Stravování

Co je pro dítě opravdu podstatné, je pravidelná strava. Pokud vám školka nenabídne možnost snídaně, oběda a večeře, dejte od ní ruce pryč. Nezapomínejte, že děti potřebují i pravidelně svačit, ideálně ovoce a zeleninu.

2. Pravidelný pohyb

Děti se potřebují hýbat, proto dbejte na to, aby u školky bylo hřiště, na které budou pod dozorem pravidelně docházet. Čím více budou venku, tím méně vám večer budou skákat po hlavě.

3. Kolektiv

Není dobré, aby školka byla obrovská nepřehledná budova. Z mnoha dětí se dobrý kolektiv nikdy nevytvoří, proto vybírejte spíše komornější prostředí, kde má vaše dcera či syn možnost navázat opravdová přátelství.

4. Kvalitní učitelé

Příjemné prostředí budou pochopitelně tvořit převážně zaměstnanci, kteří by měli být vystudovaní pedagogové. Rozvíjet fantazii dětí je jeden z nejsložitějších úkolů, které by ale oni měli s přehledem zvládnout.

5. Čistota

I když malé děti dokáží nadělat pořádný svinčík, kvalitní školku poznáte podle toho, že je tam vždycky čisto. Špinavé prostředí nehází na školku příliš dobré světlo. Když se přijdete na školku podívat, koukněte se určitě na záchody a do školní jídelny. Tam většinou vzniká ten největší nepořádek.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články