Jak získat ve vztahu větší nezávislost?

Ponechte si své teritorium, přestože svého muže milujete. Může to ve skutečnosti vztah posílit.
Zdroj: Pinterest.com

To, že s někým začnete chodit, nemusí nutně znamenat vzdát se vlastní nezávislosti. Vlastně je lepší udělat opak. Páry, které si zachovají vlastní nezávislost, se lépe vypořádají s konflikty. A investují do vztahu více. To proto, že z něj občas vyklouznou, aby si uvědomili, jak moc je pro ně cenný. Pokud byste chtěli získat trošku své nezávislosti zpět a posílit tak svůj vztah, vyzkoušejte následující tipy.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 11. 2016 12:24

1. Dejte si pauzu

Lovinglanguage.wordpress.com

Není nic lepšího, než strávit nějaký ten čas o samotě. Úžasně tím dobijete baterky! Přečtěte si třeba knížku nebo sledujte televizi – dělejte cokoliv, na co ve dvojici nemáte čas. Nezapomeňte také být v kontaktu se svými přáteli. Vyrazte s kamarádkou na skleničku nebo dvě. Jděte do kina. Večer strávený bez partnera rozšíří vaše zkušenosti a dá vám téma ke konverzaci, až se zase uvidíte.

2. Oddělte vaše online životy

Nicholsmedia.wordpress.com

Sociální média hrají velkou roli v našich životech, a to hlavně ve formě, jak se prezentujeme okolnímu světu.

Pro některé dvojice může deklarování lásky online znamenat pocit sblížení, pro jiné narušování soukromí. Třecí plochou je hlavně skutečnost, že váš partner může kdykoliv zkontrolovat, co zrovna děláte nebo s kým mluvíme.

Neslíděte. Nesnažte se zjistit, s kým si váš partner píše. Dejte si online prostor stejně tak jako ten v reálném životě.

3. Plánujte si svou vlastní budoucnost

Youtube.com

Život je plný rozhodnutí. Vaše rozhodnutí, co dělat se svým životem – kde budete studovat či pracovat a mnohá další – mohou být ovlivněna řadou faktorů, včetně toho, co si můžete finančně dovolit. Pokud jste v dlouhodobém vztahu, zvažte, zda zahrnout svého partnera do těchto rozhodnutí.

Sladění životních plánů s těmi vašeho partnera vyžaduje velkou flexibilitu. A spoustu kompromisů. Přemýšlejte, co je pro vás nejdůležitější, a ujistěte se, že vaše rozhodnutí vyhovuje vám jako jednotlivci stejně jako páru.

4. Zkuste žít odděleně

Thedailybeast.com

Pro někoho možná extrémní řešení, oddělené domovy jsou (zvlášť u mladých lidí) ale stále populárnější. Představují totiž atraktivní volbu pro páry, které chtějí být spolu a zároveň se těšit vlastní nezávislosti.

Oddělené soužití znamená větší kontrolu nad svým každodenním životem, uspořádáním domácnosti, a dokonce i nad financemi. Pokud se ale často hádáte, vlastní domovy mohou snížit riziko konfliktu.

Nezapomeňte si čas od času připomenout, kdo jste mimo váš vztah. A udělejte to stejné pro vašeho partnera. Uvidíte, jak se pouto, které je mezi vámi, posílí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články