Jak zvládnout příšernou tchýni a přitom ji nezabít?

Občas je těžké se svou tchýní vyjít
Zdroj: zdroj: pixabay
Kvůli tchýni je hádet v domácnosti vždycky dost. A nejenom s níKdyž to s tchýní neúůjde po dobrém, půjde to po zlém.Důležité je mít oporu v partnerovi. Ale nesmíte ho očkovat. Přes to všechno je ta bestie stále jeho matkouPřed dětmi vás nesmí urážet+ 1 fotka+ 2 fotky

Tchýně! Při tomto slově se ježí chlupy na těle mnoha lidem, kteří příšerné tchýně opravdu mají. Pro dobro v rodině je dobré ty příšerné ježibaby, které vám otravují život, alespoň tolerovat. A jak to udělat?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 22. 03. 2018 14:10

Při konfliktu s tchýní je člověk celkem omezen. Za prvé - nechce touto hádkou zranit svého partnera. Vždyť je to jeho máma. A za druhé – fakt, že jedná s mnohem starší osobou, ke které by měl mít úctu. Což je nám vštěpováno už od malička. To ale rozhodně neznamená, že toho může tchýně využívat. Vždy je důležité se nebát ozvat. Alespoň slušně.

Když nerespektuje soukromí a pořád ve vaší domácnosti oxiduje

Zde je třeba vytyčit jasné hranice. Je to docela složitá situace. Když totiž tchýni slušně požádáte, aby slevila ze svých návštěv, může si to vyložit tisíci způsoby. Navrhněte jí, ať se alespoň před svou návštěvou ohlásí a zatelefonuje. Když nebudete mít zrovna náladu, vymluvte se, že nejste doma.

Zasahování do výchovy dětí

Toto je velice citlivé téma a každá matka ho nenávidí. Promluvte s ní a vysvětlete jí, že si jejích cenných rad opravdu vážíte, ale že máte i svou hlavu a věk na to, abyste byla schopná se o své děti postarat. Jestli v tom bude pokračovat i nadále, omezte jí kontakt s vnoučaty. Dojde jí to okamžitě.

Vrcholná kritička

Vše děláte, dle ní, úplně špatně. Špatně se staráte o děti, špatně vaříte, perete, uklízíte atd. Tyto řeči jsou opravdu na nervy jdoucí. Kritizování vaší osoby, a k tomu ještě před dětmi, je naprosto neakceptovatelné. Tady už jde i slušnost stranou. Tímto přístupem vám totiž podráží autoritu. Asi nejlepší radou je ignorace. Až tchýně ztratí posluchače, nejspíš ji její agresivní výpady přestanou bavit.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články