Jste mladá maminka? 5 jasných důvodů, proč je super mít dítě už ve 20

Jste mladá maminka?
Zdroj: pixabay.com
Dříve ženy rodily první dítě už v 18 letech a nikdo se nad tím nepozastavoval.Když se žena dnes stane mladou maminkou, lidé ji odsuzují.Když ale rodí ve 35 letech, každému to přijde normální.Doba se mění, ale nikdo není psáno, že ve 21. století nesmíte být mladou maminkou.+ 2 fotky+ 3 fotky

Dříve ženy rodily první dítě už v 18 letech a nikdo se nad tím nepozastavoval. Když měla žena dítě až v 25 letech, tak už to bylo více než podezřelé. Když se žena dnes stane mladou maminkou, lidé ji odsuzují. Když ale rodí v 35 letech, každému to přijde normální. Doba se mění, ale nikde není psáno, že ve 21. století nesmíte být mladou maminkou. Má to totiž svoje výhody. Proč se stát matkou už ve dvaceti?

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 03. 2018 20:01

Mladé maminky už v dnešní době tolik nefrčí. Ženy hodně studují, cestují, pracují, chtějí si užívat a také se mladí lidé bojí závazků. Většinou také na dítě ani nemají peníze. Jenže být mladou maminkou má spoustu výhod.

1. Kamarádkou svého dítěte

Přesně tak. Výhodou je věk! Když budete mít dítě ve dvaceti letech, tak ve čtyřiceti už bude váš potomek dospělý. Se synem i dcerou můžete být kamarádka a vaše názory se nebudou tak rozcházet.

2. Fyzicky připravená

Většina žen odkládá mateřství až po třicítce. Dnešní medicína je přece vyspělá, a tak je to úplně normální. Jenže ve dvaceti jste fyzicky připravená mnohem lépe. Máte lepší kondici a těhotenství tak zvládáte levou zadní.

3. Poporodní kila

Když rodíte po třicítce a ztloustnete, poporodní kila jdou dolů mnohem hůře. Vy se tak musíte hodně omezovat a cvičit, abyste aspoň něco shodila. A starat se o sebe stejně kvůli dítěti nemáte čas. Když ale porodíte ve dvaceti, kila půjdou dolů sama. Metabolismus je rychlejší a za chvíli budete vypadat, že jste skoro vůbec nerodila a nebudete pro to muset nic udělat.

4. Párty

Pokud jste mladou maminkou a vaše dítko pak vyroste, pořád se můžete vydávat do společnosti a chodit na párty. Zatímco vaše vrstevnice budou zoufale honit poslední várku, která o ně ještě zavadí, aby měly na stará kolena dítě, vy budete vysmátá. Máte splněno a můžete si užívat!

5. Nemoci

Jako mladá maminka nemusíte podstupovat navíc různá vyšetření, která se dělají před porodem ženám po 25 roce věku. Takže zjištění těhotenské cukrovky nebo vyšetření plodové vody nebudete muset absolvovat. Máte i menší pravděpodobnost, že se vám narodí postižené dítě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články