Jste zamilovaná až po uši, ale odmítl vás? Rádce, jak se s tím důstojně smířit

žena, smutek
Zdroj: pixabay

Je to tady. Konečně jste se odhodlala a to, co k němu už dlouho cítíte, jste se mu odhodlala říci. Čekáte, že miluje i on vás, a už si ve svých myšlenkách představujete krásnou a společnou budoucnost. Jenže je vše úplně jinak. Přepočítala jste se a vaše sny a ideály se hroutí kvůli slůvku NE. Odmítnutí je vždy bolestné. Poradíme vám, jak se s ním co nejlépe vypořádat a přijmout ho. Bez hysterických výlevů.

Jana Jánská
Jana Jánská 08. 05. 2018 08:23

Musíte to přijmout

To, že vás váš vysněný muž či kamarád nemiluje, musíte přijmout. Láska buď je, nebo není. Na odmítnutí má člověk svatosvaté právo. Opravdu nezmění názor, i když ho začnete přemlouvat. Svou lásku nemůžete nikomu nutit. Jestli tak činíte, je to především neúcta k sobě samé.

Odmítnutí bolí

Odmítnutí umí opravdu hodně zabolet. Jedná se o přirozenou reakci. Není dobré své pocity jakkoliv potlačovat nebo je dokonce odmítat. Pod vaší úrovní jsou také hysterické scény a psychické vydírání je vůbec to nejhorší. Je dobré si přiznat svůj smutek, ale není dobré se v něm utápět příliš dlouho. Ano, odmítnutí je bolavé a dokážeme se kvůli němu velice trápit. Ale život jde dál.

Vždy se na odmítnutí připravte

Vždy, když chceme někomu říci, co k němu cítíme, musíme se připravit i na jeho negativní reakci. Je tedy dobré počítat i s odmítnutím. Život není až tolik růžový. Když se připravíte na obě varianty – tu dobrou i tu špatnou - pomůže vám to se s následky mnohem lépe vypořádat. Odmítnutí vás může i psychicky zocelit.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články