Kdo nese hůře nevěru? Jsou to muži, nebo naopak ženy?

Ženy prý žárlí více než muži
Zdroj: Pixabay
Nevěra vás může stát vztahŽeny prý žárlí více než mužiSex na jednu noc je pro někoho přirozený, jiní ho odsuzujíRozchod může bolet i pěkně dlouho+ 1 fotka+ 2 fotky

Muž a žena jsou diametrálně odlišné bytosti, a to nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. Jak ale takový muž zvládá nevěru a co dokáže odpustit žena? To se budete divit!

Redaktor
Redaktor 29. 08. 2018 10:45

Zatímco muži nejvíce ublíží sexuální nevěra partnerky, ženy jsou více zasaženy tou emocionální.

My prostě hůř snášíme, pokud zjistíme, že náš partner dostává zprávy od potenciální sokyně, naopak pánové hůře rozdýchávají nevěrnické vzkazy odeslané svou partnerkou.

Nejnovější výsledky studie publikované v časopise Evolutionary Psychological Science ukázaly, že nevěra způsobuje žárlivost, která bývá častou příčinou následného domácího násilí.

No a nedávná studie odborníků z britské Cardiff Metropolitan University odhalila, že větší stupeň žárlivosti prožívají ženy než muži. 

Výzkum spočíval v tom, že respondenti objevili fiktivní facebookovou zprávu, kterou buď poslal, či dostal jejich partner, a následně měli na stupnici vyjádřit své rozhořčení. Ženy vyhrály na plné čáře.

Zprávy byly rozděleny jednak podle toho, jestli poukazovaly na emocionální či sexuální nevěru, nebo podle toho, zda je partner obdržel, či odeslal.

Dále se ukázalo, že zatímco ženy reagovaly hůře na zprávy emocionálního typu, muže více rozhořčily ty sexuálně laděné. Co se dělení podle příjemce a odesílatele týče, muže více ranilo, pokud objevili nevěrnický vzkaz odeslaný jejich partnerkou, pro ženy byly naopak horší zprávy, které jejich partner obdržel.

Studie z britské Cardiff Metropolitan University podporuje evolučně odvozené teorie, dle kterých existují rozdíly v tom, co vyvolává žárlivost mezi muži a ženami.

Podle vědců je důležité pochopit mechanismy, které jsou základem žárlivosti v digitálním věku. Skutečná nebo podezřelá partnerská nevěra, která způsobuje sexuální nebo emocionální žárlivost, je přitom častým důvodem domácího násilí.

Rozmyslete si tedy dobře, než uděláte něco, co může váš vztah velmi negativně poškodit nebo třeba úplně zničit. Ne vždy stojí chvilka zábavy za roky budování pevného partnerství.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články