Kdy odejít a kdy dát poslední šanci: Jak postupovat při soužití s agresorem?

Dávat mnoho šancí se nevyplatí.
Zdroj: Profimedia.cz
Někdy je lepší si sbalit kufry.Od agresora ruce pryč.Nedejte se.Nenechte se pořád ukecávat.+ 1 fotka+ 2 fotky

Nemálo žen má zkušenost s agresivním partnerem. Vědí, že vyjít s ním je nadmíru složité. S těmi nejtěžšími případy nesmíte udělat jedinou chybičku, abyste nemusela do nemocnice. Jak se při soužití s výbušným mužem chovat a kdy odejít okamžitě a bez pardonu?

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 17. 07. 2018 12:52

Láska je komplikovaná věc a občas skrze ní zkrátka nevidíme. Na začátku se nám zdá vše ideální a až postupem času zjistíme, že se někde stala chyba. Některé ženy po odložení růžových brýlí prozří natolik, že chtějí od partnera odejít, zvláště když zjistí, že je agresivní více, než je zdrávo.

K odchodu se ale mnohdy bojí odhodlat, jelikož mají strach, že ve dveřích dostanou na cestu pár facek nebo ještě něco horšího. Jsou muži, kteří začnou drobnou fackou třeba až tři roky po svatbě. Málokterý agresor se projeví už na začátku vztahu, a pokud ano, utíkejte, jak nejrychleji jen umíte.

Pokud máte z odchodu obavy, zkuste navštěvovat psycholožku. Možná že když uslyšíte diagnózu ve smyslu máte doma psychopata nebo pasivního agresora, odejít vás to donutí. S agresivitou obvykle nic nenaděláte, protože pokud praštil jednou, praští pravděpodobně i znova. To mějte na paměti.

Horší je to v rodinách, kde jsou děti. To už budete do svého útěkového plánu zapojovat i kamarádku nebo prostě osobu, které nadevše věříte. Svého potomka odložte u ní, zajistěte si provizorní bydlení. Pokud tu možnost nemáte, obraťte se na centra která pomáhají obětem domácího násilí a jejich dětem. Namátkou centrum Rosa nebo Bílý kruh bezpečí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články