Kdyby nebyla herečkou, mohla by být snad i prezidentkou: Natalie Portman má titul z psychologie a hovoří plynně šesti jazyky

V Černé labuti hrála velmi komplikovanou postavu.

Natalie Portman (36) není rozhodně jen hezkou tvářičkou Hollywoodu. Málokdo ví, že patří mezi nejvzdělanější americké herečky vůbec. Má několik postgraduálních kurzů z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě a pyšní se bakalářským titulem z psychologie. Není pochyb o tom, že kdyby nebyla herečkou, uplatnění by našla bez problémů i v jiných oborech.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 01. 2018 15:16

Sama Natalie prohlásila, že si není jistá, zda se chce věnovat pouze herectví. Zajímá ji totiž i spousta jiných věci. Důkazem jejího výroku je to, že plynně hovoří šesti jazyky. Anglicky, hebrejsky, francouzsky, japonsky, arabsky a německy. Hebrejštinu ovládá, jelikož se narodila v Izraeli.

Svůj židovský původ tedy nezapře.Titul z psychologie jistě využila i v roli charakterově rozpolcené Niny Sayers, kterou ztvárnila ve filmu Černá labuť.

Za excelentní výkon si také vysloužila Oscara. S tancem jí ve filmu pomáhal francouzský choreograf Benjamin Millepied. Natalie dnes musí tančit vskutku bravurně, jelikož si Benjamina vzala už v roce 2012 a má s ním dvě děti. Do povědomí diváků se dostala jako malá holka, když hrála Mathildu v dramatu Leon po boku Jeana Reno.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články