Koupete se s dětmi ve vaně? Podle psychologů prý nejste dostatečně milující rodič

Mateřská láska je nekonečná.
Zdroj: Pixabay
Pokud se koupete se svými dětmi, tak si raději dávejte pozor, aby si o vás lidé nemysleli, že jste divní.Některé děti z toho mohou mít traumatizující zážitky.Mateřská láska je nekonečná.Koupání s dětmi považují Češi za normální.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud se koupete se svými ratolestmi ve vaně, pak možná máte problém. Skupina psychologů totiž usoudila, že to není úplně v pořádku.

Petra Járková
Petra Járková 31. 07. 2018 09:39

Dánský bavič Torben Chris na svůj Facebook umístil fotografie, na kterých se koupe se svou dcerou. Oba jsou nazí a mnoho lidí na to reaguje hodně špatně. Nahý otec a nahá dcera? Prý to ukazuje na pedofilní sklony, zuří polovina diskutujících.

Druhá půlka Dánů zachovala chladnou hlavu a nevidí nic divného na tom, když se táta koupe s dcerou. Češi na fotku reagovali úplně s klidem. Prý je to také normální, že rodiče koupou své děti.

Co k tématu říká psycholog? U malých dětí je to prý v pohodě. Ale čím jsou větší, tím je to nebezpečnější.

„Tolerovatelné je to u dětí maximálně do šesti let, koupat se s desetiletým dítětem už je nepřijatelné. Velký problém je to u dětí, které se blíží pubertě,“ uvedl psycholog Jeroným Klimeš.

Pokud ve vás vyvolává koupání s vlastními dětmi příjemné pocity, tak jste zakuklený zvrhlík a zaděláváte si na pořádný malér.

„Jakmile rodič sám u sebe pocítí, že to v něm vyvolává nějaké erotické vzrušení, třeba erekci, tak by s tím měl okamžitě přestat. Ti, u kterých to vyvolává jakékoli erotické vzrušení, se od toho musí držet daleko jako alkoholik od flašky,“ doplnil uznávaný psycholog Klimeš.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články