Krvácení dásní v žádném případě nepodceňujte. Můžete o zuby přijít. Může pomoci i detoxikace

Krev vás nesmí od čištění odradit. Je to první varovný signál toho, že se něco děje.
Zdroj: zdroj: pixabay
Výběr kartáčku je důležitýStejně tak i zubní pastyKrev znamená, že děláte něco špatně.Starejte se o svůj chrup co nejlépe. Jiný vám už nenaroste+ 1 fotka+ 2 fotky

Plivete při čištění zubů krev? Vadí vám na zuby příliš horké, nebo naopak studené? Jsou vaše dásně nateklé a zuby celkově citlivé? Jestli ano, je to volání o pomoc přímo od vašich zubů. Nepodceňujte tyto varovné signály. O zuby můžete přijít.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 26. 03. 2018 15:52

Je to možná neuvěřitelné, ale zánětem dásní trpí 80 až 90 % lidí pod 30 let v ČR. Nejste v tom tedy sami. Za krvácení dásní může v první řadě špatná ústní hygiena. Zeptejte se tedy vašeho zubaře, jak správně si čistit zuby. Krvácivost může jednoho dne přerůst v paradontozu a zuby půjdou ven raz dva. Dá se pouze zpomalit, ale nikoliv vyléčit.

Když je v tom hygiena nevinně

Čistíte si zuby správně, a přesto nalézáte ve svém umyvadle krev? Můžete trpět plísní. Je to dáno stavem celého organismu. Plísně se houfně rozmnožují především ve střevech. Plísně ve střevech vznikají z různého důvodu. Spěch, stres, špatná životospráva apod. Odplísnit tělo můžete hravě doma. Zakupte si rakytníkový olej, či si vyrobte tinkturu z grepu a česneku.  Pro správnou práci a očistu žaludku skvěle napomáhá například jalovec a speciálně na střeva je skvělý výluh ze sibiřské houby čaga.

Koupi kartáčku nepodceňujte

Zubní hygiena není pouze o správné technice čištění zubů, ale také o tom, čím o chrup dbáte. Vyplatí se investovat i do koupení zubní pasty. Jestli trpíte krvácivostí dásní, kupujte pasty, které jsou speciálně k tomu určeny. Výborný je také mezizubní kartáček. Je k dostání v každé drogerii, a zubař vám poradí, jakou velikost máte používat. Mezizubní kartáček pomůže tam, kam klasický kartáček nemůže – mezi zuby. Nekupujte tvrdé kartáčky. Zbytečně dráždí dáseň. Nejlépe uděláte, když se rozhodnete pro měkký a rovný.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články