Leze na vás krize středního věku? Víme, jak ji rozpoznat

jak rozpoznat blížící se krizi středního věku?
Zdroj: zdroj: pixabay

Připadají vám kamarádi nudní, potácíte se v depkách a pociťujete na sobě příznaky hypochondrie? Pravděpodobně prožíváte krizi středního věku. Toto období poznamenává život asi pětiny lidí a zde jsou nejčastější příznaky.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 19. 04. 2018 13:56

Nespokojenost se životem

Děti odešly z domu, život vám protekl mezi prsty a vlastně jste po celou dobu absolutně nic nedokázali. A když už jste něco dokázali, tak to bylo málo. Tyto myšlenky se honí hlavou každému, kdo krizi středního věku prožívá. A dle psychologů je to častým jevem.

Únava a nuda

Veškeré koníčky, které jste milovali, se vám najednou začnou zdát totálně nudné. Stejné je to i s přáteli. Lidé, které jste v minulosti tak rádi potkávali, vám najednou připadají neuvěřitelně nudní a nezábavní. Jednoduše vás nudí a otravuje téměř všechno.

Začnete ,,blbnout“

Vzhledem k tomu, že na vás padne tíseň toho, že jste si v životě vlastně vůbec nic neužili, začnete řádit. Někdo skáče bungee jumping, někdo se nechá tetovat, jiný si najde novou lásku. Užívání si života je fajn, ale je dobré myslet i na svou soudnost.

Týrání se minulostí

Večer nemůžete usnout, protože se trápíte myšlenkami, kam až byste to byli schopni dotáhnout, kdybyste se chovali tak a tak apod. Trápíte se chybami, kterých jste se dopustili. Velice kriticky se díváte i na svého muže. Dřív jste s ním byla šťastná a spokojená, ale nyní vám přijde nudný a nezáživný.

Hypochondrie

Děje se to často u mužů, ale ani ženy nejsou výjimkou. Člověk v krizi středního věku má v hlavě zakódováno, že se jeho dny krátí, a tak každý příznak maličké nemoci nebo nachlazení bere jako známku blížící se smrti. Občas je to komické a otravné, ale vydržte. Přejde to.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články