Máte před důležitou zkouškou málo času? Podívejte se, jak nejrychleji a bez námahy se připravit

Jak nejlépe se učit?
Zdroj: zdroj: pixabay
Najděte si místo, kde je ticho a klidPiště, piště, pišteLátku někomu vyprávějteHlas a chůze+ 1 fotka+ 2 fotky

Jak by to bylo jednoduché, mít takový zázračný trychtýř a veškeré informace si do hlavy nalít jako by nic. Tak to bohužel nefunguje a všichni, kdo se potřebují něco naučit, musí u učení prosedět dlouhé hodiny. Máme pro vás pár rad, jak si učení usnadnit a kvantum informací si osvojit v krátkém čase.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 19. 04. 2018 08:53

Každému vyhovuje něco jiného. Nejtěžší totiž paradoxně je naučit se učit se.

Najděte si místo, kde je ticho a klid

To je základ. U učení je důležité soustředění a když budete v prostředí, kde budete v jednom kuse vyrušováni, moc se toho nenaučíte. Zamkněte se v pokoji, vypněte mobil, internet i počítač a hurá do toho.

Pište, pište, pište

Stará, osvědčená a velice úspěšná metoda. Přepisováním a neustálým opisováním textu se opravdu hodně naučíte. Jsou známy případy učících se lidí, kteří tímto způsobem přepsali například celou učebnici autoškoly. Dobré je také barevné zvýrazňování a podtrhávání. Při psaní se na to, co píšete, soustřeďte a snažte se písmo zarýt hluboko do hlavy.

Látku někomu vyprávějte

Jestli naleznete někoho, kdo by vám s učením pomohl, tak je to jedině dobře. Pomůže vám tak, že si jen sedne a bude vás poslouchat a vy mu budete látku vysvětlovat jako by v pozici učitele. Samozřejmě ze své hlavy, ne z poznámek. Tato metoda je velice účinná, ale chce to trpělivého dobrovolníka.

Hlas a chůze

Pomáhá, když si text čtete nahlas. Zavřete se do pokje a mluvte. Dále hodně pomáhá, když u toho má člověk nějakou činost. Například prosté pochodování po pokoji.

Nelamte to přes koleno

Mozek se dokáže plně soustředit asi jen dvacet minut. Učebním nonstopem se nenaučíte nic. Jen budete svou mozkovnu trápit. Nic se nesmí přehánět a pauzy v učení jsou velice důležité.

 

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články