Milujete dva muže současně? Odborník na vztahy poradil, jak to řešit!

žena
Zdroj: Freepik.com

Vaše srdce buší jako o závod. Není divu, když má dvojnásobnou zátěž – milujete totiž dva. Moc o tom nemluvíte, vlastně vůbec. Bojíte se odsouzení, nařčení z podvádění i podivínství. Cítíte se trochu provinile, ale nemůžete si pomoct. Jak v takovéto situaci postupovat? Poradil vztahový expert a nejsledovanější rabín světa Shlomo Zalman Bregam.

Jana Jánská
Jana Jánská 24. 10. 2017 12:26

1. Zpomalte

Vaše mysl je pod palbou emocí a vaše srdce úpí, neboť se musí rozkrájet. Nechcete hrát na dvě strany, a tak to chcete rozseknout co nejdřív.

Tyto pocity jsou běžné, uspěcháním ale nic nespravíte. Ba naopak – vystavujete se riziku, že pak svého ukvapeného rozhodnutí budete litovat.

„Pokud jste zamilovaní, nabudete pocitu, že nic nepočká, že se budete muset rychle rozhodnout. Protože se ale chystáte učinit velmi těžké rozhodnutí a snad i říct sbohem někomu, koho milujete – v jeho i ve vašem zájmu a abyste se ujistili, že vaše rozhodnutí bylo správné – opravdu potřebujete zpomalit,“ řekl serveru Popsugar Shlomo Zalman Bregam, rabín a vztahový expert z New Yorku.

Dodává, že právě dostatek času vám umožní i lépe rozeznat, kde jde pouze o fyzickou touhu, chemii, a kde o ryzí, důvěrné city.

2. Srovnejte je

Nezaměňujte si tento krok s nějakým sbíráním trumfů. Bez srovnání obou partnerů se nikam nepohnete.

„Zjistěte, co pro vás jeden dělá a druhý ne. Co vám dává na rozdíl od toho, co nedostáváte jinde? Tohle je zásadní krok, s otevřenou komunikací vůči sobě samé můžete zjistit, že jeden může vyplnit onu prázdnotu a porozumět vašim potřebám,“ vysvětlil odborník.

Vezměte také v potaz délku vztahu. I když teď může s mírným náskokem vítězit jeden partner, možná jen proto, že s ním randíte kratší dobu a magie ještě nevyprchala.

A co je možná vůbec nejdůležitější (a souvisí to s prvním krokem), ujasněte si, kam se chcete v životě ubírat a zdali si dovedete představit, že první či druhý partner vás při vaší cestě bude následovat. „Odpovězte si upřímně, jak ti, které milujete, pasují do vaší představy o tom, kde chcete být za šest, osmnáct, devětadevadesát měsíců a podobně.“

3. Vyberte si jednoho

Ta nejtěžší část. Milujte oba pro nějaké jejich vlastnosti, postoje či způsoby chování. A kdyby jeden vítězil na plné čáře, už dávno nejste rozkročené. Budete se ale muset rozhodnout. Buď teď, nebo později.

City k oběma partnerům nemusí vydržet věčně. Vztahy se vyvíjí, počáteční chemie dřív nebo později opadne a vztah se odhalí na dřeň. A i když může být jeden nebo oba partneři v pohodě s tím, že se vídáte ještě s někým jiným, žárlivosti a vnitřnímu chaosu se později zřejmě neubráníte.

„Udržení skutečného, láskyplného vztahu bezpochyby vyžaduje velkou investici času, lásky, peněz a pozornosti, to je nevyhnutelné. A i když jsou ti, které milujete, s vámi teď šťastní, uvědomte si, že vztahy nejsou zamrzlé v čase a že partneři od vás budou možná v budoucnu potřebovat mnohem víc nebo i něco jiného,“ připomněl Bregam.

4. A s druhým se rozlučte

Co nejdřív poté, co se uchýlíte k rozhodnutí. Necháte-li si otevřená vrátka, budou vás neustále pokoušet. Budete se vracet k tomu, zdali rozhodnutí bylo správné, a snažit se ho vrátit.

Važte si důležitého kroku, který jste učinily. I když vztah nakonec nemusí vyjít (stejně jako může, pochopitelně), postoupily jste o příčku výš, neboť jste vzaly své štěstí do vlastních rukou. Ano, štěstí.

Rozkročené mezi dvěma domácnostmi byste čelily stresu. I z toho, že se jednou budete muset rozhodnout….

Zdroj: POPSUGAR

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články