Nejslavnější a nejpodivnější konspirační teorie. Neuvěříte, čemu všemu lidé věří

V reptiliány většina lidí věří dodnes
Zdroj: zdroj: pixabay

Dříve lidé věřili na klekánice, bludičky a polednice. Dnešní lidé věří v konspirační teorie. Ne vždy se píše na internetu jen pravda a ne vždy bychom těmto podobným zprávám měli věřit. Občas jde například o satiru, nebo jen něčí žertík. Stejně se najdou lidé, kteří tuto fake news vezmou smrtelně vážně a šíří je internetem dál. A tak nějak podobně se rodí konspirační teorie, kterým plno lidí opravdu věří. Pojďme se podívat na ty nejšílenější a nejslavnější.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 01. 04. 2018 10:43

Nejslavnější konspirační teorie

Chemtrails

Slavná konspirační teorie, které věří i značné procento lidí v ČR. Tato slavná konspirační teorie se poprvé objevila v roce 1999 a říká, že kondenzační čáry objevující se za letadly při letu na obloze jsou nebezpečné chemikálie, které mají snížit lidem imunitu, způsobit nemoce (aby farmaceutické firmy vydělávaly), astma, rakoviny, mají zamořit atmosféru, sterilizovat lidi apod. Na internetu můžete nalézt několik rad, jak se postřikům bránit. Nejlépe prý funguje ocet. Jak naoctovat sebe i svůj dům můžete vygooglit během pěti minut.

Proč je to nesmysl?

Zastánci této konspirační teorie tvrdí, že dříve se čáry za letadly neobjevovaly. Nemají ale pravdu. Když se podíváte na fotografie z dob první světové války, čáry na obloze po letadlech na obloze opravdu můžete nalézt. Konspirační teorie mají být tajná spiknutí, o kterých se nemá vědět. Pravda o chemtrails by se provalila během pár týdnů. Lidé totiž neumí držet jazyk za zuby. A už vůbec ne, když je jich víc. V této ,,operaci“ by tedy muselo být zainteresováno opravdu spousta lidí a na jejich podplacení by se vynaložilo velké množství peněz. Musel by se totiž podplatit celý hydrometeorologický ústav, letiště, piloti, zaměstnanci letišť a správa letového provozu a civilního letectví. Konspirační teoretici se dokonce ani neshodnou na tom, o jaká letadla vlastně jde. Jsou to letadla dopravní? Či vojenská? A neshodnou se ani na tom, kam se nebezpečný prášek do letadel ukládá. Kdyby se dal do motoru, letadlo se neodlepí od země. A nakonec je tady zázračný ocet. Jestli totiž ocet dokáže zničit takové jedy, kterými Chemtreils mají ve skutečnosti být, musela nám učitelka v hodinách chemie o octu něco důležitého zatajit.

Teroristické útoky 11. Září byl podvod

Velice slavná konspirační teorie. Možná slavnější, než Chemtrails. Zastánci této teorie tvrdí, že teroristické útoky v New yorku na mrakodrapy WTC byl jeden velký podvod a byla to jen záminka na rozpoutání války mezi USA a Irákem. Tato ,,konspiračka“ je tak moc rozšířena, že o její pravosti bylo napsáno dokonce i několik knih. Dodnes se najde velké procento lidí, které věří, že do dvojčat narazila letadla USA, že žádní teroristé nikdy nebyli a v letadlech seděli už mrtví, nebo žádní pasažéři.

Proč je to nesmysl?

Protože si konspirační teoretici vytahují jen to, co se jim hodí, a překrucují fakta. Jako například výpověď hlavního koronera, který u útoků byl přítomen. Vyvrátit celé 11. září by trvalo opravdu dlouho. Zkuste vlastní úsudek a porovnejte realitu a tvrzení konspiračních teoretiků.

Nejšílenější konspirační teorie

Paul McCartney je mrtev a nahradil ho dvojník

Šílená teorie, kterou se snažil vyvrátit i samotný Paul McCartney. Teorie říká, že se slavný frontman skupiny Beatles zabil při nehodě v autě a je dávno mrtev. Skutečného McCartneye potom nahradil jeho dvojník a Beatles na to odkazují v několika svých albech a písních. A ano, lidé tomu opravdu věří

Reptiliáni

Reptiliáni mají být mimozemští ještěři, kteří na sebe umí vzít podobu lidí. Prý nelze poznat rozdíl. Ovládají naší planetu a lidi. Většinou to jsou vysoko postavení a mocní lidé. Reptilián je například bývalý prezident Barack Obama nebo anglická královna Alžběta II.   

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články