Nenechte sebou manipulovat. Váš názor má váhu!

Nenechte sebou manipulovat.
Manipulátor na vás přehodí spoustu povinností. Nenechejte se!Ruku si s ním nikdy nepodávejte.Podstatné je i umět říct ne, vzhledem k tomu, že po vás obvykle ve prospěch vlastních cílů manipulátor něco chce. Pokud tak neučiníte, zblázníte se z množství práce.Zkušený manipulátor ví, jak na vás.+ 1 fotka+ 2 fotky

S manipulátorem se lze setkat téměř v každé práci. Je ale potřeba se mu umět bránit. Taktiky lidí s nekalými úmysly jsou většinou účinné. Pokud se vůči nim naučíte být imunní či se dokonce slovně bránit, tím lépe pro vás.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 02. 2018 00:26

Nekalé praktiky manipulátorů se dají celkem snadno odhalit. Pokud jste ale naivka, bude vám to trvat déle. S lidmi, kteří to s vámi nemyslí úplně dobře a chtějí po vás hodně muziky za málo peněz, což bude hrát do karet hlavně jim samotným, není příjemné jednat. A hlavně, žádné jednání si totiž nezaslouží.

Pokud cítíte, že si na vás manipulátor brousí zoubky, je nutné učinit tomu přítrž a nastavit jasná pravidla. Jedna z nejdůležitějších věcí, když cítíme třeba jen nepatrnou manipulaci, je asertivita. V základě sice není považována za kladnou vlastnost, ale někdy je zkrátka na místě.

Zároveň je ale podstatné, když stojíme tváří v tvář manipulátorovi, se usmívat, nebýt nervózní a jednat přirozeně vlídně. I to ho může odzbrojit, jelikož je zvyklý, že se ho obvykle lidí bojí a ustupují mu.

Zvýšeným tónem hlasu i výraznou gestikulací dáte též najevo, že jste silnější. Podstatné je i umět říct ne, vzhledem k tomu, že po vás obvykle ve prospěch vlastních cílů manipulátor něco chce. Stůjte si za svým názorem hlava nehlava a rozhodně hned ke všemu nesvolte.

S manipulací v práci se setká až 45% lidí. Bránit se ale umí jen polovina. I proto je potřeba se držet předchozích řádků a nikdy nedat přednost strachu. Ten nic nevyřeší.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články