Ničí přehnaná žárlivost váš vztah? Poradíme vám, jak s ní zatočit

Přehnaná žárlivost většinou vztah rozbije
Zdroj: pixabay
Přehnaná žárlivost většinou vztah rozbijeŽárlivost lze odnaučitJen to chce trpělivostzačněte svému muži více věřit.+ 1 fotka

Přehnaná žárlivost rozhodně není doménou jen mužů. I ženy umí opravdu přehnaně žárlit. Žárlivost je přirozená, ale čeho je moc, toho je příliš. I žárlivosti se dá zbavit. Poradíme vám, jak s ní zatočit.

Redaktor
Redaktor 31. 05. 2018 13:49

Přiznejte si to

Chorobné žárlení je důležité si nejdříve přiznat. Žárlivost je vedlejší produkt nejistoty a nízkého sebevědomí. Možná se jen bojíte, že vás milovaný muž opustí. Žárlení a všechny tyto obavy je nutné si připustit.

Nesrovnávejte se s ostatními

Nikdo není dokonalý a jestli vás váš partner opravdu miluje, miluje vás takovou, jaká opravdu jste. Nemusíte ve všech ženách, které potkáte, okamžitě vidět konkurentky.

Kontrolujte se

Když cítíte, že nad vámi přebírá kontrolu žárlivost, nereagujte destruktivně, neobviňujte nikoho, ani s tím druhým nepřestávejte mluvit, ani netruste sarkastické poznámky. Místo toho se snažte udělat to, co by na vašem místě udělala důvěřivá osoba. Žárlivé scény mohou natropit mnoho špatného. Když se váš partner baví s nějakou jinou ženou, místo scény se k nim slušně připojte a dělejte jako by nic. Důležité je sebekontrolování.

Uvědomte si, že součástí žárlení bývá paranoia

Žárlivost způsobuje, že si vytváříte scénáře uvnitř své hlavy. Ve skutečnosti se ale věci, které si představujete, nemusejí nikdy stát. A pokud se stanou, jste dost silní na to, abyste to zvládli. Máte ve svém životě jistě i jiné lidi, na které se můžete spolehnout a můžete pracovat i sami na sobě.

Věřte svému muži

Když vám váš partner řekne, že půjde s kamarády na pivo, věřte mu, že tam opravdu půjde a nepředstavujte si za tím nevěru. Pokud žárlíte často, pravděpodobně byla vaše důvěra někdy v minulosti narušena. Musíte přestat myslet na minulost a žít přítomností. Podívejte se na toho, na koho žárlíte. Dala vám tato osoba někdy důvod jí nevěřit? Pokud ne, je toto nevěřícné přemýšlení úplně zbytečné.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články