Nový rok s novým partnerem či single: Proč se v lednu nejčastěji rozcházíme?

Jen vy sama nejlépe víte, jak na tom jste a jestli vám současná situace vyhovuje, či nikoliv.
Zdroj: flickr
Nejvíce lidí se rozchází od prosince do března, přičemž nejhorší je to v lednu.Lidé se rozcházejí i proto, že jsou vystresovaní z předvánočního shonu.Nebo chtějí jen "nového" partnera.Důvodem jsou i finanční problémy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Předvánoční stres, nová předsevzetí, ohlédnutí se za rokem minulým. Právě to jsou hlavní důvody, proč se spousta partnerství s příchodem 1. ledna rozpadá.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 03. 01. 2019 12:31

Nejvíce lidí se rozchází od prosince do března, přičemž nejhorší je to v lednu. „Nový začátek“, to je možná nejvýstižnější označení pro ukončení mnohých vztahů. A je tedy logické, že se tomu nejčastěji děje v lednu, tedy poté, co si v hlavě zrekapitulujeme rok předchozí a přemýšlíme nad tím, co bychom v tom novém mohli udělat lépe. Pro mnohé to znamená i ukončit vztah.

Pět hlavních důvodů, proč se lidé rozcházejí, jsou následující: stres z Vánoc, potřeba změny (něčeho nového), depresivní počasí, rodinné problémy, finanční problémy. Podle výzkumu uveřejněného britským serverem Daily Mail se až 62 % dotázaných přiznalo k tomu, že k ukončení vztahu nemálo přispěl příchod nového roku.




Ne vždy je to ale ideální řešení. Příliš mnoho změn a předsevzetí také škodí. Je pěkné, že se nad svým životem zamyslíte, ale to byste neměla dělat jen na Nový rok, nýbrž po celý život. Mnoho změn najednou ve vás může vyvolat pocit nejistoty a ztracenosti. Radikální řešení není vždy to nejlepší.


Svůj novoroční „to-do“ list tedy pečlivě a důkladně zhodnoťte. Pokud se jedná o to, jestli máte zrušit lekci španělštiny, klidně se řiďte podle toho, jestli tam s vámi bude chodit kamarádka, nebo ne. Jestliže se ale jedná o váš partnerský vztah, jen vy sama nejlépe víte, jak na tom jste a jestli vám současná situace vyhovuje, či nikoliv.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články