Nový trend: Sex na poloviční noc

Nový trend: Sex na poloviční noc
Zdroj: Unsplash

Pokud jde o city k druhému člověku, jsme schopni se v nich topit dlouhé měsíce. Co se ale týče fyzična, konkrétně sexu, dokážeme se nažhavit a vychladnout stejně rychle jako plotýnka. Potvrzuje to i nový sexuální trend: sex na poloviční noc.

Jana Jánská
Jana Jánská 22. 12. 2016 14:27

Možná jste už vytušili, že se jedná o obdobu vztahu na jednu noc. Ovšem s tím rozdílem, že se nazítří probudíte u sebe doma.

„Společný čas si užíváme, ale když je konec, tak je konec. Oba máme náročné kariéry a vstáváme šíleně brzy. Je prostě snazší začít den ve své posteli, kde můžu v případě potřeby nastartovat svůj počítač v šest ráno,“ prozradila serveru The Huffington Post spisovatelka a projektová manažerka Nicole (32).

Se svým milencem mají otázku vztahu vyřešenou – sex a nic víc. Když na oba přijde touha, sejdou se, ukojí ji a pokračují každý svou cestou.

Sex je jako zmrzlina – někdy chutná a někdy ne

„Pokud nechcete nic víc než sex, jaký smysl má zůstat přes noc s někým cizím?“ řekla sexuální terapeutka Celeste Hirschman. „Je zkrátka jednodušší jít domů, kde se můžete vyspat ve své posteli a začít nový den čerství.“

Podle psychologa Tammyho Nelsona lze mluvit o „novodobé sexuální svobodě žen“. Nejen ony však využívají předností zkráceného sexu bez závazků.

Svůj postoj k němu odhalil serveru The Huffington Post i Max DuBowy (26), homosexuální spisovatel a životní kouč z Portlandu. „Podle mě existují dva důvody, proč mileniálové jako já řeknou stop a utečou, než se zaháčkují. Zaprvé žijeme ve ,swipeové‘* kultuře, kdy je jednoduché se s někým dát rychle do kupy a přesunout se k jinému.“

„Sex je něco jako zmrzlina – má mnoho chutí. Některé večery chutná vanilková skvěle, ale jindy máte chuť na čokoládovou.“

Druhým důvodem ke zkrácené noci je pro mileniály striktní oddělování lásky a sexu.

„Sex je jednoduše aktivita. Láska je intimní a hlubší. Je mnohem snazší se přesunout dál, když do zážitku nepletete lásku,“ dodal DuBowy. Zároveň ale varuje, že pokud se s někým vyspíte, abyste rozehnali samotu, můžete se po sexu cítit ještě osamocenější.

(Ne)žádoucí city

Ne vždycky ale dokážeme průběh noci předvídat. Zvlášť pokud si vyrazíme s cizincem. Emoce se často bouří proti našemu rozumu a ne vždy je dokážeme zkrotit.

Vztah na jednu noc pochopitelně může přerůst v něco víc. Stejně tak si ale druhý den můžete vyčítat, že jste zůstali jen proto, že jste nakrátko neovládli emoce.

Tomu lze jednoduše předejít – ještě než dorazíte společně domů (k vám nebo k partnerovi), ujasněte si pravidla. „V každém případě řekněte protějšku, že nezůstanete přes noc, dřív, než za vámi zaklapnou dveře,“ radí psycholog Seth Meyers. „Nebo že ráno brzy vstáváte, takže preferujete spaní doma.“

* Výraz „swipe“ pochází z aplikace pro seznamování Tinder. Vyjadřuje to, zda s někým chcete jít na rande („swipe right“), nebo ne („swipe left“).

Zdroj: The Huffington Post

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články