Objektofilie, aneb když se člověk zamiluje do lustru či Eiffelovky

Lidé se dokáží zamilovat i do neživých věcí.
Erika Eiffel, která je vdaná za Eiffelovu věž. Pravidelně manžela navštěvujeJejí prví láskou byl ale malý mostLáska k lustrům také není nic neobvykléhoLinda miluje horskou dráhu. Každý večer prý spí v manželových sedačkách+ 3 fotky+ 4 fotky

Milovat můžeme cokoliv. Svého psa, počítač, kočku, mobil, nebo auto. Naše láska k těmto věcem a zvířatům ale neznamená nic oproti lidem, kteří trpí takzvanou Objektofilií. Je to úchylka, která se vyznačuje reálnou lásku k nějakému objektu, čí k věci. Lidé tyto předměty, domy a objekty reálně milují a dokonce s nimi uzavírají manželství. Kdo jsou tito šílenci? A jak je vůbec možné milovat objekt?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 15. 03. 2018 08:57

Tak nejdřív, co je to ta objektofilie

Jak už název napovídá, jedná se o úchylku, která se projevuje velkou emocionální a často romantickou touhou navázání vztahu s neživou věcí. Jedinci s takto projevenými preferencemi mohou cítit silné emoce přitažlivosti, lásky a oddanosti k určitým věcem nebo stavbám, ke kterým se upínají. Pro většinu objektofilů je běžná vztah mezi mužem a ženou brán jako něco naprosto nepochopitelného. Objektofilové věří v to, že věci a stavby mají duši, pocity a dokonce i inteligenci.  Zde je pár příkladů.

Erika Eiffel. Žena, která si vzala Eiffelovu věž

Prvním a asi nejznámější případem objektofilie je Američanka Erika Eiffel, která si v roce 2008 vzala Eiffelovu věž. Eiffelova věž ale není jejím prvním vztahem. První lásku prožila s malým mostíkem, který stál nedaleko jejího bydliště. Její další láskou byl její luk, se kterým se zúčastnila mnoha soutěží a pojmenovala ho Lance. Když se ale poprvé Erika dostala do Paříže, potkala toho pravého. Nebyl to nikdo menší, než největší monument Paříže Eiffelova věž. Za věž se po třech letech nádherného vztahu provdala a přijala manželovo příjmení a pravidelně jezdí svou věž do Paříže navštěvovat. Jak vypadala jejich svatební noc si nedokáže nikdo představit. Ostatně už dříve prozradila, že má tělesný poměr s kusem plotu, který leží v její ložnici.

Amanda Libertyová. Žena, která miluje lustry

Amanda se prozatím za žádný lustr neprovdala, ale prý už je zasnoubena. Její vyvolený je velký německý lustr, který koupila za 400liber. Amanda svého milého rozhodně nezanedbává. Pravidelně ho koupe a leští. O něžné obětí a polibky také lustr nouzi nemá.

Linda a její horská dráha

Američanka Linda, která oslaví 56 narozeniny, se v roce 2011 provdala za horskou dráhu, kterou pojmenovala Bruce. Bruce není jejím prvním vztahem. Před ním si totiž prožila románek s jinou horskou dráhou jménem Skydiver.  Románek skončil smutně. Jejího milovaného Skydivera kolotočáři rozmontovali, zbalili a odjeli zase o dům dál. Prý ji to velice zlomilo srdce. Útěchu hledala u jedné lokomotivy a letadla, ale ani tyto vztahy prý neskončily dobře. Netrvalo dlouho a do města opět přijeli kolotočáři s horskou dráhou Bruce, se kterou je Linda dodnes a dokonce se spolu i vzali. Svatba ale nebyla levnou záležitostí. Aby si mohla vzít svou lásku, musela si ji Linda koupit. Její nový manžel ji vyšel na neuvěřitelný dva miliony korun (v přepočtu).

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články