Odporují vám vaši puberťáci? 5 odpovědí, které vám jako rodiči trhají uši

Znáte tyhle hlášky?
Zdroj: pixabay.com
Tohle vás dokáže vytočit.Jak vám vaše děti odporují?Když má váš puberťák lepší den, možná vám i slíbí, že to, o co ho žádáte udělá.I přes to, že chcete pro svoje dítě to nejlepší, v pubertě se mu nikdy nezavděčíte.+ 3 fotky+ 4 fotky

Některé děti jsou hodné i v pubertě a ani na nich není poznat, že by jí procházeli. S většinou ale puberta pořádně cloumá a mají období, jak se říká, na salámu. 6 hlášek, které vytočí každého rodiče, který má doma puberťáka.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 03. 2018 20:04

Odsekávají, nic se jim nelíbí, rodiče neberou jako autority a mají svůj vlastní život. Tak to jsou puberťáci, kteří si někdy myslí, že spolkli všechnu moudrost světa a můžou si dovolit úplně vše. Občas jim vypadne z úst něco, co jejich rodiče hodně vytočí.

Neřeš to

Tady je další příklad toho, jak má puberťák vše na háku. V určitém období není otevřený, nechce se svěřovat, nebo mu jsou některé situace nepříjemné a myslí si, že všechno zvládne sám. Takže se dočkáte jen odpovědi "neřeš to". Jenže spousta věcí se řešit prostě musí.

Jo, pak

Když má váš puberťák lepší den, možná vám i slíbí, že to, o co ho žádáte, udělá. Ale až pak. Rád totiž používá hlášku "jo, pak". Sice není úplně jasné, po čem, ale možná se dočkáte i nějaké činnosti. Takže je to pro vás vlastně jakási naděje. Tohle by mu ale nemělo jen tak projít a věci, o které ho žádáte, by měl udělat hned.

Vůbec mě nechápete

I přes to, že chcete pro svoje dítě to nejlepší, v pubertě se mu nikdy nezavděčíte. Ať uděláte cokoliv, dočkáte se jediné odpovědi. "Vy mě vůbec nechápete." Dítě ale později přijde na to, že ho chápete až moc dobře a takovým obdobím jste si také prošli. A přijde i období, kdy to všechno pochopí a poděkuje vám.

Ježiš, jo furt

Vaše dítě vám v pubertě dává někdy najevo, že vás vlastně vůbec nepotřebuje. Vy se nad to ale musíte povznést a být trpěliví. Takže se není čemu divit, když mu něco řeknete a odsekne vám větou "ježiš, jo furt!" A je jedno, jestli mu to řeknete jednou, nebo desetkrát. V tomto případě asi musíte být ráznější.

V poho

Ať se vašeho dítěte v pubertě zeptáte, jak se měl ve škole, jestli nemá hlad, nebo nechce s něčím pomoct, odpoví vám obvykle jen "v poho". Nepustí si vás blíž k tělu a dává tak najevo, že má vše na háku. Odpověď z něj ale musíte vydolovat, protože je také možné, že třeba propadá a vy se to ani nedozvíte, protože vše je přece v poho.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články