Poslední věty slavných před smrtí. Na co mysleli, když nastala jejich poslední hodinka?

Poslední věty slavných před smrtí
Guevara vzešel do historie jako velký revolucionář. Za revoluci byl ochoten i zemřítJulius Caesar svou slavnou poslední řeč nikdy nevyřknul. Pouze si tógou zakryl obličej aby neviděl své vrahyBob Marley zemřel na rakovinu kůže. Nepomohla mu ani jeho pověstná marihuanaRasputin měl velice tvrdý kořínek. Dodnes si vědci lámou hlavu nad tím, jak kyanid a střelu brokovnicí vůbec mohl přežít+ 4 fotky+ 5 fotek

Činy a skutky velkých lidí vstupují a tvoří dějiny. Stejné je to i s jejich výroky a citáty. Co se honilo velikánům těsně před tím, než zavřeli své oči?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 10. 03. 2018 10:41

Na začátek jedna zajímavost

Všichni jistě známe poslední slova Julia Caesara, který měl údajně pronést:,,I ty, Brute? Můj synu.“ ve skutečnosti to velký státník nikdy neřekl. Tuto větu mu o pár tisíc let přiřadil William Shakespeare ve své historické hře Antonius a Kleopatra. Výrok je dnes ale tak slavný a s Caesarem spjatý, že o jeho pravosti nikdo nepochybuje. Realita je však jiná.

,,Střílej! Na co čekáš! Jediné co zabiješ, bude člověk. Jméno zůstane.“

Prones slavný revolucionář Ernesto ,,Che“ Guevara v Bolívii, kdy k němu přišel voják s tím, že dostal rozkaz ho popravit.

,,Za peníze si život nekoupíš.“

Výrok jamajského zpěváka Boba Marleyho na smrtelné posteli. Slova měla být řečena k jeho nejstaršímu synu Ziggymu. Zemřel na Jamajce, kvůli rakovině kůže.

,,Nějak mě bolí hlava. Půjdu si lehnout.“

Pronesl slavný ruský mág a léčitel Rasputin, když se ho pokoušeli zabít. Jeho atentát vstoupil do dějin. Rasputina se nejdřív pokoušeli otrávit. Byl pozván na večeři, kdy mu do jídla a pití nasypali velkou dávku kyanidu. Rasputin vše s chutí snědl a vypil a k šoku všech přítomných ho pouze rozbolela hlava. Jed na něj nefungoval. Byl tedy střelen do hlavy a hrudi brokovnicí, což také přežil. Nakonec ho svázali a hodili do řeky, kde se neutopil. Otrávený a postřelený se dokázal dostat z pout a vyškrábat se ba břeh, kde ho nakonec usmrtil mráz.

,,Ti mi dali.“

Poslední slova krvácejícího Johna Lennona, kterého postřelil jeho fanatický fanoušek, kterému se před pouhou hodinou od postřelení podepsal na svou novou desku.

,,Ať žije svobodné Německo!“

Vykřikl ve své poslední sekundě Klaus von Stauffenberg. Mozek slavné a neúspěšné operace Valkýra, která měla zabít Adolfa Hitlera.

,,Promiňte, pane.“

Pípla Marie Antoanetta cestou na gilotinu. Nechtěně šlápla na nohu katu, který ji měl za několik minut popravit.

,,Dobrou noc, moje koťátko.“

Pronesl slavný spisovatel Ernest Hemingway ke své milované ženě, když ji viděl naposledy.

,,Oh wow, oh wow, oh wow.“

Jsou poslední ,,slova“ Steva Jobse. Zakladatele slavné značky Apple.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články