Pravdy o manželství, které se před svatbou neříkají. I toto je ve spokojeném manželství povoleno

Oddanost, upřímnost, společné trávení veškerého času. Je toto v manželství opravdu nutné?
Zdroj: pixabay

Při dnešní vysoké rozvodovosti se lidé často pídí po návodu na dobré manželství. Možná se dočtete, že si máte všechno říkat, nemít před sebou žádná tajemství, důvěřovat si a podobně. Není to vždy tak úplně pravda. Jde to totiž jinak. Ani ve spokojeném manželství si nutně nemusíte vše říkat.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 04. 05. 2018 18:24

Nemusíte se nutně partnerovi se vším ihned svěřovat

Vždy si myslíme, že v dobrém vztahu musí figurovat především velká důvěra. Měli bychom si vše říkat a nemít před sebou žádné tajnosti. Pravda je ale taková, že ne všechno by měl partner nutně vědět. Nevěra je samozřejmě úplně něco jiného, ale když partnera občas zdrbnete s kamarádkou, nemusíte se mu z toho okamžitě zpovídat.

Váš partner rozhodně nemusí být váš nejlpší kamarád

Zní to neuvěřitelně krásně když si předsavíte, že spolu podnikáte naprosto vše. Máte společné zájmy, děláte společné sporty, líbí se vám stejné filmy a hudba a podobně. To je sice fajn, ale když spolu trávíte až moc času, může se potom stát, že se sobě navzájem okoukáte a přijde ponorka. A hlavně se toto nonstop potkávání nedá praktikovat věčně. Je důležité se svým milým trávit čas, ale nesmí to být opravdu neustále. Je dobré si od sebe na chvilku odpočinout.

V manželství prý chybí jistoty

V manželství je jistota vždy, když je o ní zájem z obou stran. Občas to může skřípat, jindy je vše opět zalité sluncem. Vztahy stojí na kompromisech. Nikdo není dokonalý a všichni máme své chyby. Je tedy důležité brát ohledy nejen na sebe, ale i na druhého. Pokud tak činíte, bude vaše manželství bez starosti a plné jistot.

Můžete se klidně rozdělit a jít si hledat svou zábavu a přátele sami

Občas se najdou lidé, kteří mají zafixováno, že dva, kteří spolu žijí, musejí chodit do společnosti spolu. Přitom to tak není. Každý jsme originál a máme úplně jiné zájmy a vkus. Je tedy logické, že to, co baví jednoho, nemusí nutně bavit druhého. To, že si občas vy nebo váš partner vyrazíte bez sebe je naprosto normální věc. A jestli to někdo nedokáže pochopit, tak ho ignorujte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články