Přes 70 milionů lidí na světě trpí poruchou příjmu potravy. Patříte k nim i vy?

Propadlé břicho a vystouplá žebra
Zdroj: Instagram
Dávejte na své dítě pozor, zda jíTohle opravdu není sexyNěkdy si dívky ani neuvědomují, že jsou anorektičkyPokud má vaše partnerka nebo dítě takovouhle ruku, řešte to s odborníkem+ 8 fotek+ 9 fotek

Téměř každá žena si hlídá váhu a většinou i to, co jí. Někdy to však přehání a nedostatečný přísun potravy, živin a vitamínů vede k tomu, že chátrá, hubne a vede svůj organismus ke katastrofě.

Redaktor
Redaktor 23. 01. 2019 09:08

11 nezpochybnitelných skutečností o strašáku jménem porucha příjmu potravy:

1. 91 % žen přiznává, že někdy držely dietu. 22 % žen se v jídle hlídá celý život.

2. Poruchy příjmu potravy mají ze všech psychických nemocí nejvyšší procento úmrtnosti. Ženy ve věku 15 – 24 umírají dvanáctkrát častěji na anorexii než na cokoli jiného.

3. Více než 50 % náctiletých dívek a téměř 33 % náctiletých chlapců hubne nezdravým způsobem. Cigarety, vynechávání jídel, projímadla, zvracení.

4. 10 – 15 % mužské populace trpí anorexií nebo bulimií.

5. Pouhých 10 % lidí řeší svou nemoc léčením.

6. 69 % dívek ve věku 10 – 18 potvrdilo, že se nechávají inspirovat a ovlivňovat fotkami celebrit a neznámých krásek z titulních stránek časopisů.

7. 15 % lidí, kteří onemocní anorexií, nakonec zemře.

8. Anorexie zažívala svou největší „slávu“ v osmdesátých letech minulého století v USA.

9. Poruchy příjmu potravy postihují všechny lidi bez ohledu na věk, pohlaví či etnickou skupinu. Nejvíc jimi však trpí bělošky.

10. Před rokem 1995, kdy na souostroví Fidži nebylo obvyklé vlastnit televizi, si obyvatelé mysleli, že ideálem ženské krásy je silnější, oblé a měkké tělo. Pak ale na Fidži začali vysílat Beverly Hills a Melrose Place. Během jednoho roku stoupl počet obyvatel postižených poruchou příjmu potravy o 300 %.

11. Padesát procent postižených anorexií přejde časem na bulimii. 40 % nemocných anorexií jsou dívky ve věku od 15 do 19 let. 24 milionů Američanů trpí těmito poruchami. Tedy buď mentální anorexií, bulimií nebo chronickým přejídáním. Padesát procent z nich zároveň připouští, že je trápí depresivní stavy.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články