Pro šest procent dětí je nejlepším kamarádem mobilní telefon

6,4% dětí uvedlo, že nemá žádné blízké kamarády.
Zdroj: public domain pictures
Internet znesnadňuje navazování nových kamarádských vztahů.Děti jsou uzavřené ve vlastní on-line bublině a neumí se seznámit se svými vrstevníky tváří v tvář.Raději se uchýlí ke svým elektronickým hračkám.Knihu by volila jedna desetina.+ 2 fotky+ 3 fotky

Podle průzkumu, kterého se účastnilo přes 25 tisíc dětí, je pro studenty na základních školách nejoblíbenější věcí telefon. Některé z nich stráví hraním si na něm nebo prohlížením webových stránek denně i několik hodin.

Redaktor
Redaktor 26. 12. 2018 12:12

Podle výsledků ČSÚ se ukázalo, že při dotázání školáků, kterou věc by si ponechali, pokud by to mohla být jen jedna, skoro polovina z nich uvedla mobilní telefon. Dalších 30 procent pak zvolilo notebook s připojením na internet.

Další elektronické hračky, jako je playstation (7,5 %) jsou pak v závěsu. Následuje tablet (3,1 %), hudební přehrávač (2,8 %) a televize (2,4 %). Knihu by volila jedna desetina.




Odstrašujícím faktem je, že každé desáté dítě stráví denně hraním si s elektronickými zařízeními i pět hodin. Necelých 17 % hodiny tři a skoro 23 % dvě hodiny. Méně než hodinu uvedlo necelých 40 % dotázaných dětí.


Průzkum také poukazuje na fakt, že internet znesnadňuje navazování nových kamarádských vztahů. Děti jsou uzavřené ve vlastní on-line bublině a neumí se seznámit se svými vrstevníky tváří v tvář. 6,4 % dětí uvedlo, že žádné blízké kamarády vůbec nemá.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články