Proslavila se v seriálu Přátelé a nedávno se jí zhroutilo další herecké manželství: Jennifer Aniston ale na filmovém plátně září dál

Jennifer je kočka i ve 49 letech.
Zdroj: Profimedia.cz

Americká herečka Jennifer Aniston (49) se proslavila rolí Rachel Green, kde hostoval i její exmanžel Brad Pitt. Nedávno se jí zhroutilo i její druhé herecké manželství s Justinem Therouxem. Jen má na chlapy zkrátka smůlu. Nejen v komediích ale září dál. Popularita jí rozhodně neklesá.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 02. 2018 21:40

Jennifer Aniston je americká herečka pocházející z Kalifornie. Její otec, John Aniston , byl řeckého původu, zatímco matka pocházela z New Yorku, kde Aniston později natáčela seriál Přátelé. Jako dítě strávila se svojí rodinou v Řecku rok, následně už žila jen na území Spojených států. Po rozvodu rodičů vystudovala střední školu Fiorella H. LaGuardia na Manhattanu, a právě tam začala koketovat s herectvím, když se stala členkou školní divadelní společnosti.

Než se ale skutečně proslavila, prošla si spoustou drobných rolí a neminula ji ani práce servírky. Její první film se jmenoval Skřítek. Dále si zahrála v seriálu The Edge, Molloy nebo Herman's Head. Příležitost snů na sebe nenechala dlouho čekat a Aniston byla nabídnuta role Moniky Geller v seriálu Přátelé. Tu jí ale vyfoukla herecká kolegyně Courteney Cox a Jen přijala roli Rachel Green, která ji vynesla do hvězdných výšin. Stala se ikonou a sexuálním symbolem. Ženy po celém světě kopírovaly její účes, který nosila v první sérii. 

Seriál se vysílal mezi lety 1991 - 2004. Poslední dvě série dostávala společně s ostatními herci ze známé partičky neuvěřitelný milion dolarů za epizodu. Za roli Rachel Green dostala dokonce Zlatý glóbus a cenu Emmy. Byla jediná, kdo se dokázal od slavného seriálu odpoutat a proslavit se svým jménem. Lidé si ji pamatují jako Jennifer Aniston a ne pod jménem postavy. To se povedlo málokomu.

Následně šla z role do role. Ať už v komediích Co je šeptem, Marley a já nebo Millerovi na tripu či v dramatech jako Hra s nevěrou nebo Rozchod. V osobním životě jich zažila více než dost. V roce 2005 se rozvedla s Bradem Pittem po pěti letech manželství. Následně si prožila románky s Vincentem Vaughnem nebo Johnem Mayerem. Nedávno se jí zhroutilo její druhé herecké manželství s Justinem Therouxem, s nímž zůstávají přáteli i nadále. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články