Romy Schneider. Slavná Sissi to v životě neměla vůbec jednoduché

Její sláva ve Francii žije dodnes
Zdroj: zdroj: facebook
Šla z role do roleale v osobním životě šťastná nebylase ztrátou syna se nikdy nedokázala vyrovantpodle všeho sebevraždu nespáchala+ 1 fotka+ 2 fotky

Byla velmi talentovanou mladou herečkou. Dokonce tak talentovanou, že se ve Francii na její počest dodnes udělují ceny Romy Schneiderové, určené pro velmi talentované a mladé začínající herce a umělce. Její kariéra byla hvězdná a úspěšná, ale její osobní život by se dal přirovnat k jedné velké tragédii.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 11. 04. 2018 12:39

Narodila se 23. září 1938 ve Vídni a pocházela z herecké rodiny. Oba její rodiče byli herci. Měla velmi přísnou výchovu a své rodiče poslouchala na slovo až do svých dvaceti let. Od mala byla vychovávána a vedena k tomu stát se herečkou.

Když bylo Romy patnáct let, rodiče se rozvedli a její matka se opět vdala. Romy nový otčím se jí snažil nahradit otce, ale vůbec si spolu nerozuměli. V této době se začala naplno věnovat herectví. Pomohly jí jak kontakty jejích rodičů, kteří byli slavnými herci, tak její velký talent.

V sedmnácti letech tak získala svou životní roli císařovny Sissi. Tento film se stal obrovským kasovním trhákem a Romy katapultoval mezi hvězdy. Natočila i jeho neméně úspěšné pokračování. Byl připravovaný i čtvrtý díl, ve kterém se už nechtěla objevit. I když jí byl slibován opravdu tučný honorář, nechtěla se zaškatulkovat v jedné roli a především se chtěla nadobro vymanit ze spárů svých despotických rodičů, kteří ji do filmu nutili.

Alain Delon – její velká láska

Během natáčení filmu Kristýna se bláznivě zamilovala do Alaina Delona. On zpočátku její city nijak neopětoval a spíše ji přehlížel. Nadobro se vzepřela svým rodičům a po natáčení odletěla za Delonem do Paříže, kde ho získala. Byli spolu pět let. Podle všeho to byl šťastný vztah. Přes to všechno se Delon rozhodl od Romy odejít. Najednou se jí zhroutil svět.

Pokus o sebevraždu a život s tyranem

Po odchodu své životní lásky se chtěla zabít a podřezala si žíly. Pokus jí ale nevyšel. Natruc Delonovi se vrhla do náručí prvního muže, kterého potkala. Byl jím německý herec Harry Mayen. V době jejich svatby byla už těhotná. Když se jí narodil syn David, údajně si zapsala do svého deníčku: „Konečně mám muže, který mě bude milovat až do smrti.“ To bohužel ještě netušila, že ani toto přání se jí nikdy nesplní.

Manželství s Mayenem nedopadlo vůbec dobře. Její manžel byl žárlivý tyran a despota, a tak od něj se svým synem v roce 1973 odešla. Tenkrát se zařekla, že už se nikdy neprovdá.

V roce 1979 se Harry Mayen oběsil. Romy si jeho smrt nikdy nepřestala vyčítat.

Tragédie, ze které se nikdy nevzapatovala

Její nešťastný život vyvrcholil smrtí jejího jediného syna Davida. Přelézal plot u domu prarodičů, uklouzl a stehnem se nabodl na jeden z kovových hrotů. Roztrhl si tepnu a vykrvácel. Už nikdy se ze svého žalu a zármutku nevzpamatovala. Podle některých se doslova utrápila k smrti. Zemřela 29. května 1982 v pouhých 43 letech. Pitva vyloučila sebevraždu a jako příčinu smrti lékaři určili selhání srdce. Od smrti jejího syna Davida uběhlo jen deset měsíců.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články