Rozchod: Je lepší léčit ho novým vztahem, nebo čokoládou?

Nejste ráda single?
Zdroj: unsplash.com
Měl by nový start být hned po boku někoho jiného?Sama nikdy nebudete.I ten váš princ se dříve či později objeví.Kakaové boby obsahují látky, které mohou způsobit až euforii. Vedle toho se v čokoládě nachází také tryptofan, základní látka pro tvorbu serotoninu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Je dobré do nového začátku opět vykročit v páru? Tedy zda je správné se ihned po rozchodu znovu dát dohromady s někým jiným, nebo si dát alespoň na chvíli „oraz“.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 11. 2018 13:04

Od určitého věku po nás okolí vyžaduje (nebo nám se to alespoň tak jeví), abychom byli vídáni v páru. Na večírku, na (cizích) svatbách, v kině, na jídle, u rodinného oběda. Je to tedy určitě i jistý podvědomý nátlak na náš mozek, že si připadáme divní, když někoho nemáme. A tak je dost pravděpodobné, že pokud jste nedávno ukončila vztah, už se na ulici porozhlížíte po nové oběti nebo vám na telefonu naskakují upozornění o „novém propojení na Tinderu“.

Dalším důvodem, proč se ihned hrneme do vztahu nového, je, že chceme zapomenout. Zapomenout na expartnera jeho novou náhražkou. To ovšem po zjištění nemusí být pro váš nový protějšek příjemné. Vlastně to bude hodně nepříjemné. Označení „náplast“ nechce nosit nikdo. A vy se budete stejně trápit. Zlomené srdce nebo smutek z rozchodu tedy „nezalepte“ prvním, kdo se namane, jen proto, abyste nebyla sama.




S koncem vztahu nepřichází konec světa. Je přirozené, že budete smutná, bez nálady, v depresi. Ale od toho máte přátele a rodinu. Nikdy nebudete sama a věřte, že princ na bílém koni se třeba jen někde zapomněl na pastvině.


Pokud si chcete zvednout náladu a čokoláda vás děsí svojí číselnou tabulkou, jsou i jiné potraviny, které vás rozveselí. A je to vědecky prokázané. Hormon štěstí – serotonin - působí na nervový systém a vy budete šťastnější a veselejší. Patří mezi ně například banány, rajčata, mandle nebo borůvky a jahody.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články