Rozhodujete se spíše srdcem? 5 důvodů, proč byste měli raději používat mozek

Když je člověk zamilovaný, má nasazené růžové brýle a spoustu věcí prostě nevnímá.
Zdroj: pixabay.com
Spousta lidí se řídí emocemi a přemýšlí spíše srdcem než mozkem.Když někomu milujete, máte zatemněný mozek.Když nás něco naštve, zatemní se nám mozek a přemýšlíme srdce. Ať už jde o rozchod nebo odchod z práce.Když se rozhodujete, měli byste brát ohledy i na ostatní a ne jen na sebe.+ 3 fotky+ 4 fotky

Když je člověk zamilovaný, má nasazené růžové brýle a spoustu věcí prostě nevnímá. Jenže po čase vše opadne a nastane ta tvrdá realita. Většinou nám rozum říká něco úplně jiného než srdce. A ve většině případů poslechneme srdce. A toho pak hořce litujeme, protože se můžeme dostat do pořádných problémů. Tady je 5 důvodů, proč raději přemýšlet mozkem a ne srdcem.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 28. 03. 2018 09:05

Spousta lidí se řídí emocemi a přemýšlí spíše srdcem než mozkem. Jenže pak si mohou pořádně zavařit! Podívejte se na důvody, proč je lepší do rozhodování zapojit mozek.

Chybí rozum  

Když někoho milujete, máte zatemněný mozek. A tak si ani nemusíte všimnout, že s vámi ten člověk začne manipulovat nebo vás vydírat. Nikdy nedělejte nic, do čeho vás bude ten druhý nutit. Důležité je, abyste vy byli spokojení, a pokud budete přemýšlet mozkem, tak se vám to povede.

Emoce

Pokud máte udělat nějaké rozhodnutí, které může mít nějaký vliv na vaši budoucnost, měli byste v rozhodování zapojit mozek. Nyní se vám sice zdá jako ten nejlepší nápad se přestěhovat za člověkem, kterého znáte jeden měsíc, na konec republiky. Ale budete o tom přesvědčená i za půl roku? Přece nezahodíte svůj život jen proto, že jste chvíli zamilovaná.

Nenávratná chyba  

Když nás něco naštve, zatemní se nám mozek a přemýšlíme srdcem. Ať už jde o rozchod nebo odchod z práce. Když cítíme adrenalin, měli bychom nejdříve zhluboka dýchat a zapojit mozek. Nedělejte unáhlená rozhodnutí, protože byste toho mohli později litovat. A svým neuváženým chováním si pak můžete zkazit celý život.

Sobec

Když se rozhodujete, měli byste brát ohledy i na ostatní a ne jen na sebe. Pokud budete přemýšlet srdcem a tím, co v tuto chvíli cítíte, a rozhodnutí se týká i někoho jiného, mohli byste mu tím ublížit. Takže zkuste přemýšlet mozkem, než se do něčeho takového vrhnete. Měli byste se s tím druhým poradit a rozhodnout se společně, aby byly spokojené obě strany.

Lhář

Spousta lidí má určité mantinely, za které by nešla. Ať už jde o nějaké přesvědčení nebo zkušenosti, jsou hranice, které prostě nepřekročíte. Jenže se může stát jedna jediná situace, nebo potkáte na chvíli jednoho člověka, a pokud budete přemýšlet srdcem, může vaše mantinely v okamžiku zbořit. Nenechte se vyvést z míry a zapojte mozek. Později byste mohli hořce litovat.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články