Sex bude stát za starou bačkoru aneb 5 nejčastějších mýtů o manželství

Problémy v posteli
Zdroj: freepik.com

Kamarádky, maminky a romantické filmy nám toho nakukají hodně – po svatbě nebude sex, co býval, dítě zalepí bolístky, s počátkem hádek to půjde z kopce. Je ale dobré si držet odstup. Vy si totiž manželství můžete nastavit jinak – lépe, ba pohádkově. Tohle je 5 nejčastějších mýtů, které se točí kolem manželství.

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 10. 2016 13:10

1. S romantikou (a sexem) je konec

Ale kdeže! Jen se nad tím zamysleme: v začátcích vztahu cítíme pověstné motýly v břiše. Ovšem stále panuje nejistota ohledně toho, co bude (nebo nebude).

To v manželství je důvěra mezi partnery nejsilnější. Vědí o sobě (skoro) všechno, a to znamená to jediné – mohou se víc odvázat. Ať už při výběru narozeninového překvapení nebo v posteli.

2. Šťastní manželé se nehádají

Je to krásná, ovšem naivní představa. Ano, i když máte ve svém blízkém okolí hrdličky, co i po letech manželství zamilovaně cvrlikají, nehovoří spolu doma jako jeptiška s mnichem. Nebo alespoň ne ve sto procentech případů.

Při společném soužití se nevyhnutelně objeví neshody. A je jen na manželích, zda je vyřeší diskuzí, kompromisem nebo hádkou. Netřeba snad dodávat, že poslední možnost nepatří k těm efektivním.

3. Dítě všechno spraví

Dítě nemůže být ničím jiným než ztělesněným štěstím. Ve své podstatě tomu tak bývá (pokud je vytoužené nebo alespoň chtěné). Vnáší ale do vztahu kopec zodpovědnosti, kterou si manželé musí mezi sebe rozdělit. To vyžaduje čilou komunikaci. Když se tak nestane, začnou vznikat trhliny.

Častým problémem bývá i matčino upnutí se na dítě. Manžel si může začít připadat nepotřebně, což nezřídka vede k citové kompenzaci jinde…

4. Úspěšné manželství stojí a padá na lásce

Láska hory přenáší, rodinný rozpočet ale spravovat neumí. Se vstupem do manželství čeká na partnery mnoho výzev, se kterými se musí společně popasovat, a udržení finanční stability je pouze jednou z nich.

5. Pohádky v reálném světě neexistují

Jaké si to uděláte, takové to také budete mít. Pokud se u vás budou zametat klíčové záležitosti pod koberec, jen se tam nakumulují – a jednoho dne koberec praskne. Štěstí přeje manželům, kteří umějí komunikovat, naslouchat a vzájemně se respektovat. To se pak pohádkový příběh může urodit i ze zdmi obyčejného panelákového bytu...

Zdroj: Popsugar

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články