Tato píseň snižuje stres o 65 procent, zjistili neurovědci

Skladbu Weightless autoři zkomponovali na míru experimentu.
Zdroj: Fitnesskites.com

Že by jedna jediná píseň působila antistresově navzdory rozličnému hudebnímu vkusu? Vědci nepochybují. Mají v ruce záznamy z experimentu, který skutečně potvrdil, že tato píseň u většiny lidí zmírní pocity napětí a stresu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 11. 2016 09:10

Už víme, že hudba může zvýšit IQ nebo nakopnout hladinu energie po ránu. Pro někoho rovněž není novinkou, že hudba dokáže zalomcovat se špatnou náladou. A s kvalitními sluchátky nás odřízne od okolního šumu i negativity kolegů.

To ale není všechno, hlásají neurovědci z Mindlab International. Zvolíte-li tu správnou píseň, budete v klidu i v době uzávěrek.

Výzkumníci zjistili, že u účastníků experimentu, kteří poslouchali píseň Weightless skupiny Marconi Union, poklesly úzkosti a stres o celých 65 procent. Cítili se také odpočatější, a to o 35 procent.

Píseň Weightless skládali muzikanti na míru tomuto pokusu. Při komponování se radili se zvukovými terapeuty, aby výsledek pomohl zpomalit tepovou frekvenci posluchače, snížit jeho krevní tlak a hladiny stresového hormonu kortizolu.

Až se tedy na vás příště kolega osočí, nasaďte sluchátka, stiskněte „play“ a počkejte, až se na tváři vykouzlí úsměv.

Zdroj: PureWow

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články