Trápí vás nespavost? Zahoďte léky a zkuste to s přírodou

Zkuste neusínat na břiše, protože tím, že spíte se zkrabatělým obličejem na polštáři se vrásky prohlubují.
Dbejte o svou spánkovou hygienuSpánek si tělo samo vynutíjednoduše nelze nespatProbdělá noc je unavující+ 4 fotky+ 5 fotek

Nespavost trápí dnes a denně plno lidí na celém světě. Příčiny mohou být různé. Od těch neznámých až po stres, nervozitu, strach, nebo i štěstí. Jestli jste chroničtí nespáči, zkuste se místo chemie obrátit na přírodu.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 10. 03. 2018 12:52

Spánková hygiena je pro náš organismus velice důležitá. Spánek je velice záhadnou disciplínou a vlastností a vědci se už po staletí snaží přijít na to, proč vlastně spíme. Ano, tělo si musí odpočinout, ale musí v tom být i něco víc. Spánek, je totiž jediná vlastnost, kterou si tělo regulérně vynutí. Můžeme hladovět, dokud nezemřeme, můžeme být dobrovolně bez vody, ale neusnout nám tělo nedovolí.

Pomáhá horčík a vápník

Berte tyto minerály jako doplněk stravy a spát se vám bude mnohem lépe. Horčík je prvek pro organismus nepostradatelný a vápník prospívá kostem a zubům. Nevyléčíte si tedy nejenom spaní, ale přilepšíte i tělu

Chmel

Tato zázračná a u pivařů velice oblíbená rostlinka má zklidňující účinek. Dá se koupit ve formě kapiček. Kromě nespavosti léčí také úzkost a je dobrý i na podrážděný žaludek.

Chmel můžete pít i jako odvar, nebo polykat jako tabletky. Stačí si zobnout před spaním.

Aromaterapie

Vůně bylinek a vonných olejíčků vás také může hodit do příjemného limbu. Dle vědeckých studií nejvíce pomáhá levandule. Prodává se ve spreji a doporučuje se jí nastříkat polštář, nebo si kupte speciálně plněné, malé polštářky. Další uspávající bylinky jsou například eukalyptus, třezalka, nebo meduňka.

Joga a meditace

O úspěchu meditace a jogy se vedou dokonce vědecké diskuze a výzkumy. Jestli jste jógu nikdy necvičili, zajděte si za trenérem, který vám cviky ukáže a naučí. Tím docílíte pravého efektu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články