Trpíte nespavostí? Víme, jak se jí zbavit

Při nespavosti člověk ztrácí veškerou energii.

Nespavostí lze trpět v jakémkoli věku. Může postihnout vytíženou matku malého dítěte a stejně tak žáka základní školy. Pro oba je to ale stejně vyčerpávají. Spánek je totiž jedna ze základních potřeb člověka, a když ho nemáme, všechno se nám hroutí. Pokud máte opravdu problém zamhouřit v noci oka, dbejte následujících rad.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 02. 2018 00:31

Říká se, že elektronika má na nás negativní vliv. Ještě intenzivněji na nás působí před spaním, proto minimálně půlhodiny před uložením do postele, nekoukejte na televizi ani do telefonu, a zkuste raději usnout při čtení oblíbené knížky. Pokud se vám nechce číst, pusťte si audioknihu. Příjemný hlas profesionálních herců vás určitě donutí klimbat.

Stará dobrá rada počítání oveček je pořád v kurzu, tak se toho nebojte, a směle do toho. To by v tom byl čert, abyste neusnuli. Uvidíte, že ráno si ani nebudete pamatovat, u kolikáté ovečky jste skončili. Řekněte si předem, do jakého čísla budete počítat, a za předpokladu, že byste došli skutečně až na konec, začněte počítat třeba krokodýly.

Nespavost se mnohdy rodí z příliš mnoha denních povinností. Vytvořte si „to do list“, kam si napíšete, co všechno chcete ráno udělat. To pro každého většinou znamená velkou úlevu a konečně nebudete myslet na práci, která vás čeká až následující den.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články