Uklouzlo vám při sexu jméno vašeho ex? Současný partner by se měl cítit polichocen

postel
Zdroj: unsplash.com

Je to jako jedna z těch hororových scén romantického bijáku – muž a žena se milují, když těsně před vrcholem jeden z nich vykřikne jméno své/ho ex. Podle doktora Jima Pfause je to ale nejen přirozené, ba dokonce lichotivé pro partnera, se kterým zrovna souložíme!

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 04. 2017 17:01

„Když se nacházíte ve stavu euforie, vybavujete si související věci jednoduše proto, že jste to zažili už dříve,“ vysvětlil deníku The Independent.

Je to jako když zavítáme do cizí země na místo, které jsme před lety navštívili – vyrojí se vzpomínky na tehdejší zážitky. A ani myšlenkám na sex s bývalými se při orgasmu nevyhneme.

Náš mozek tak v podstatě jede na „autopilota“. Ale vysvětlujte to svému partnerovi v momentech, kdy mu do ucha šeptáte jméno cizího muže...

Přitom by se měl cítit polichocen, tvrdí Pfaus.

Sexuální záchvěvy

„Předpokládejme, že měl člověk velice unikátního milence, který ho přiváděl do stavu chvění. Tyto sexuální záchvěvy, nezapomenutelné orgasmy a pocity blízkosti si tak spojuje s jeho osobou nebo jménem.“

Pokud tedy vašemu partnerovi uklouzne špatné jméno, může to znamenat, že jste mu svou postelovou zdatností připomněli to nejlepší z jeho sexuální minulosti. A dosáhli tak obstojné milenecké prestiže.

Mozek přestává pracovat

Dalším z důvodů záměny jmen může být fakt, že s přílivem slasti přestává náš mozek pracovat. Myšlení si dává pauzu. S tím se častěji potýkají ženy. Spisovatelka Beca (29) to přiblížila poměrně trefně: „Uprostřed bujného orgasmu přicházím o rozum,“ řekla serveru Broadly.

Jak se tedy zachovat, když z vašich úst vyjde nesprávné jméno? „Přestaňte dělat, co děláte, a mluvte o tom, snažte se najít způsob, aby vše dopadlo dobře,“ uzavřel téma Pfaus.

Zdroj: The Independent

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články