Víte, jak bojovat s alergií? Poradíme vám přírodní cestu. A bez chemie

Alergie jsou v těchto dnech opravdu časté.
Zdroj: pixabay
Alergie jsou v těchto dnech opravdu časté.Alergická rýma je častým příznakem.Když všechno kvete, pšíká se jedna radost.Alergii může mít člověk i na roztoče...+ 1 fotka+ 2 fotky

V těchto dnech prožívají lidé alergičtí především na pyl doslova galeje. Rýma je nejčastějším projevem alergie a alergičtí lidé se tedy mohou doslova upšíkat. Na alergie existuje mnoho léků, ale zmírnit její příznaky jde i bez chemie.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 19. 06. 2018 11:45

Nejčastější projevy alergie

Nejčastějším projevem alergie je alergická rýma. Často se také projevuje slzením a svěděním očí, které může dokonce vést až k zánětu spojivek. V ojedinělých případech se alergie projevuje jako astmatický záchvat. Dále to jsou běžné vyrážky či ekzémy. Obvykle neohrožují alergika na životě.

Co na to říká alternativní, přírodní medicína?

Především to, že si za alergie můžeme my sami. Příčiny jsou hlavně psychické. Je nepochybné, že stres a současný hektický životní styl našemu zdraví neprospívají. Další příčinou alergií dle přírodní medicíny je stav našeho těla, které je zaneseno škodlivými látkami z prostředí. Vzduch, který dýcháme, je znečištěný a voda, kterou pijeme, má do čisté a pramenité přírodní studánky opravdu daleko.

Jak si pomoci sám?

Především zapracujte na zlepšení psychiky. Relaxujte a vyhýbejte se stresovým situacím. Nenechte se zbytečně vytáčet malichernostmi. Využívejte bylinky, které vám dokonale pročistí tělo. Alergickou reakci, která nám tropí problémy především v dýchacích cestách, zkrotí například černý rybíz, černý bez, bazalka posvátná, žampion Blazeův, ořešák královský a rooibos. Na posílení zdravé imunity a další zlepšení stavu se hodí výtažek z grapefruitových semen, žampion a penízovka. Problémy s vyšším zahleněním řeší divizna, proskurník, sléz či jitrocel.

Funguje to?

Ano, funguje. Touto cestou si opravdu můžete od alergie ulevit. Nevýhoda je ovšem ta, že bylinky léčí mnohem pomaleji než chemické prášky, takže účinky nemůžete očekávat okamžitě. Existují však dokonce i lidé, kteří se takto alergie zbavili úplně.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články